Λαμπερό και όμορφο χαμόγελο τη νέα σεζόν - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Λαμπερό και όμορφο χαμόγελο τη νέα σεζόν

featured image

Το καλοκαίρι μπορεί να τελείωσε, όμως η νέα σεζόν μας βρίσκει ανανεωμένους, ευδιάθετους, γεμάτους νέους στόχους για την εποχή που ανοίγεται μπροστά μας.

Η ζωή όλων μας χρειάζεται έμφαση στην ουσία και στην ποιότητα. Όσο περισσότερη ποιότητα καταφέρουμε να δώσουμε στη ζωή μας, τόσο καλύτερα θα αισθανόμαστε και τόσο πιο δυνατά θα πατάμε στις δυσκολίες της καθημερινότητάς μας.

Βλέποντας τη ζωή μέσα από την εργασία μου, θα σας παροτρύνω για βελτίωση της ποιότητας της ζωή σας μέσα από «οδοντιατρικό» πρίσμα. Επειδή, όμως, η οδοντιατρική κρύβει πολλές πτυχές, θυμίζω πως εκτός από την υγεία των δοντιών και των ιστών της στοματικής κοιλότητας εμπεριέχει την ομορφιά, τη συμμετρία και τη γοητεία του χαμόγελου ενός ανθρώπου.

Οι βασικές αρχές της ομορφιάς με βάση την Πλατωνική Θεωρία βασίζονται στη συμμετρία τόσο προς τα μέρη του σώματός μας όσο και προς την ψυχή μας. Αυτό επιτυγχάνεται υποβοηθώντας τα βασικά χαρακτηριστικά μας με επιμέλεια και φροντίδα, με παιδεία και φιλοσοφία. Αβασάνιστα δεν μπορούμε να επιφέρουμε κανένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα ούτε σε επίπεδο ομορφιάς, αλλά ούτε σε αρμονία και ισορροπία.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου είναι το χαμόγελό του. Πλατύ, λαμπερό, υπαινικτικό, πονηρό, ένοχο, αθώο, άβολο, αμήχανο, θριαμβευτικό, σεμνό, υπεροπτικό, αινιγματικό, συγκαταβατικό, πηγαίο είναι μια μικρή λίστα επιθετικών προσδιορισμών που θα μπορούσε να συνοδεύει ένα χαμόγελο. Κι αυτό διότι δεν υπάρχει κατάσταση, συναίσθημα ή σκέψη που να μη μπορεί να αποτυπωθεί ανάγλυφα στο πρόσωπό μας, όταν οι μύες γύρω από τα χείλη σχηματίσουν τη διαχρονική έκφραση του χαμόγελου. Τα λόγια μπορούν να εξαπατήσουν, το χαμόγελο όμως σε συνδυασμό με την έκφραση που αποκτούν τα μάτια εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή, ποτέ!

Όλα αυτά όμως για να ισχύσουν και να μπορούμε να χαμογελάμε αβίαστα, θα πρέπει η εικόνα που συνθέτει το χαμόγελό μας να είναι καλή. Αλλιώς είτε υποσυνείδητα είτε συνειδητά βγάζουμε το χαμόγελο από τη ζωή μας και αυτόματα χάνουμε μια σειρά από πολλά θετικά επακόλουθα.

Κλείστε το δικό σας ραντεβού εδώ

Ας δούμε τι μπορεί να σηματοδοτεί ένα όμορφο χαμόγελο

Το 50% των ανθρώπων πιστεύουν ότι το χαμόγελο είναι το πιο κρίσιμο «σήμα» που μπορούμε να εκπέμψουμε για να σχηματίσει ο άλλος μια καλή εντύπωση για εμάς. Φαινόμαστε άτομα δυναμικά, αξιόπιστα, με αυτοπεποίθηση και εξωστρέφεια, στοιχεία που βοηθούν ιδιαίτερα τις κοινωνικές και επαγγελματικές μας σχέσεις.

Εκτός όμως από όλα αυτά που μπορεί να εκπέμπουμε στους άλλους, βοηθάμε εμμέσως και τη δική μας ψυχολογία και υγεία. Πρόκειται για επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη, η οποία βασίζεται στη νευροφυσιολογία.

Χαμογελώντας απελευθερώνονται ουσίες όπως: ντοπαμίνη, σεροτονίνη, ενδορφίνη, οι οποίες βοηθούν στη μείωση των επιπέδων του άγχους με τελικό αποτέλεσμα να αισθανόμαστε χαρούμενοι και ευδιάθετοι.

Πρακτικά όμως για να έχουμε όλη αυτή την καλή εικόνα με όλα όσα συνεπάγεται, χρειαζόμαστε όμορφα δόντια, υγιή ούλα, σωστές μεταξύ τους σχέσεις. Όταν φέρνουμε στο μυαλό μας ένα θετικό και καλοσυνάτο άνθρωπο, λαμπερό και πετυχημένο, η εικόνα του σχεδόν πάντα φέρει ένα ελκυστικό χαμόγελο και όχι ένα στόμα με δόντια που λείπουν, κενά διαστήματα μεταξύ των δοντιών, στρεβλά δόντια που να εφιππεύουν το ένα το άλλο, δόντια με άσχημο σχήμα, κιτρινισμένα, δυσχρωμικά, σπασμένα.

Εδώ είναι που χρειάζεται ο έμπειρος οδοντίατρος, ο οποίος θα βοηθήσει με τον ενδεδειγμένο για την κάθε περίπτωση τρόπο, στη διαμόρφωση του χαμόγελου. Λόγω εξέλιξης της οδοντιατρικής επιστήμης έχουμε πάρα πολλές δυνατότητες να δώσουμε ένα όμορφο χαμόγελο στον καθένα από εμάς.

Υπάρχουν συντηρητικές και ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές αναδιαμόρφωσης του χαμόγελου. Μπορούμε ανώδυνα να αντικαταστήσουμε τα ελλείποντα δόντια πχ με εμφυτεύματα, έχουμε διάφανα σιδεράκια όπως Invisalign Aligners που σε πολλές περιπτώσεις αντικαθιστούν τη συμβατική ορθοδοντική θεραπεία, η οποία είναι εξαιρετικά προβληματική για τον ενήλικα. Διαθέτουμε σύγχρονα αισθητικά υλικά που μπορούν να μας χαρίσουν άριστα λειτουργικά αποτελέσματα και πολλές νέες τεχνικές αποκαταστάσεις οδοντιατρικών προβλημάτων.

Κλείστε το δικό σας ραντεβού εδώ

Βάλτε λοιπόν στους στόχους της καινούριας σεζόν να επισκεφτείτε τον οδοντίατρο σας και θυμηθείτε να κουβεντιάσετε μαζί του τους τρόπους βελτίωσης τόσο της υγείας των δοντιών σας, όσο και της αισθητικής αποκατάστασης του στόματός σας. Όλοι έχουμε δικαίωμα να χαμογελάμε! Όλοι μπορούμε να βγάλουμε προς τα έξω το καλύτερο κομμάτι του εαυτού μας!

Γιατί όχι και εσείς;

Ευχαριστούμε την Οδοντίατρο Ιωάννα Καζάκου, DDS, MSc.

Περισσότερες πληροφορίες stoma.com.gr