Ο Άη Βασίλης από τη Φινλανδία στην ογκολογική μονάδα παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Ελπίδα» - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Ο Άη Βασίλης από τη Φινλανδία στην ογκολογική μονάδα παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Ελπίδα»

featured image

Την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου σήμανε η επίσκεψη του αυθεντικού Άγιου Βασίλη, από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018.

Τον Άγιο Βασίλη υποδέχτηκαν τα παιδιά μαζί με την πρόεδρο του σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, αλλά και τον Φινλανδό πρέσβη στην χώρα μας κ. Juha Pyykkö, ο οποίος συνοδευόταν από την σύζυγό του, κυρία Riitta Laasko.  Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού κ. Richard Jackson, μαζί με την σύζυγό του Eia Jackson.

pan7Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη μαζί με τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερέτριας “Κωσταντής Κανάρης” pan8Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη μαζί με President του Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού κύριο Richard Jackson και την σύζυγό του Eia Jackson.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π.Α. Κυριακού» κ. Μανώλης Παπασάββας, μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδας καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», συμμετέχοντας και εκείνοι στην χαρά των παιδιών.

«Εύχομαι σε όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται και στις οικογένειες τους αγάπη και ελπίδα.  Αυτές οι άγιες ημέρες ας ζεστάνουν τις καρδιές όλων μας» ευχήθηκε στα παιδιά και στους γονείς τους η κυρία Βαρδινογιάννη.

pan5Μανώλης Παπασάββας, Juha Pyykkö, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Riitta Laasko μαζί με τον Άγιο Βασίλη pan6Μανώλης Παπασάββας, Juha Pyykkö, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Riitta Laasko μαζί με τον Άγιο Βασίλη

Ο Άγιος Βασίλης, που βρίσκεται στην χώρα μας, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Φινλανδίας, άφησε για λίγο το χωριό του και τις προετοιμασίες των χριστουγεννιάτικων δώρων και επισκέφθηκε τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» προκειμένου να τους χαρίσει το χαμόγελό του, μια αγκαλιά και δώρα. Τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να φωτογραφηθούν μαζί του αλλά και να κάνουν μια σειρά από χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες, όπως χειροτεχνίες και facepainting.

Η επίσκεψη του Άγιου Βασίλη πραγματοποιήθηκε μέσα σε μια γιορτινή, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, που γέμισε με αγάπη και ελπίδα τις καρδιές μικρών και μεγάλων.  Τεχνητό χιόνι έπεφτε σε όλο τον προαύλιο χώρο της Μονάδας, ενώ καθηγητές του Ωδείου του  Κολλεγίου Ψυχικού έδιναν τον ρυθμό με υπέροχες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Λίγο αργότερα, παιδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ερέτριας «Κωνσταντής Κανάρης» έψαλαν κάλαντα από όλες τις γωνιές της Ελλάδας και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς μαζί με τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα.

pan1Η υποδοχή του Αη Βασίλη έγινε στον προαύλιο χώρο της Μονάδας pan2Οι καθηγητές του Ωδείου του Κολλεγίου Ψυχικού έπαιξαν μουσική

Η επίσκεψη του αυθεντικού Άγιου Βασίλη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων που έχει προγραμματίσει η Κοινωνική Υπηρεσία του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», υπό την επιμέλεια της Υπεύθυνης της Κοινωνικής Υπηρεσίας και Διευθύντριας του «Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ» Άννας Παναγοπούλου, ενόψει των Χριστουγέννων, έτσι ώστε τα παιδιά που αυτές τις ημέρες νοσηλεύονται να μπορέσουν να νιώσουν την μαγεία των Χριστουγέννων.

pan3 Στιγμιότυπο από την εκδήλωση pan4Ο αυθεντικός Άγιος Βασίλης από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας μαζί με τα ξωτικά του

[iefimerida]