Μίχαλος: Νέο ξεκίνημα, μετά από πολυετή κρίση, με στόχο εξωστρέφεια και επενδύσεις - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Μίχαλος: Νέο ξεκίνημα, μετά από πολυετή κρίση, με στόχο εξωστρέφεια και επενδύσεις

featured image

Τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μετά την έξοδο της χώρας από τα προγράμματα στήριξης και τον ρόλο που διαδραματίζουν τα ελληνικά επιμελητήρια στην οικονομική ζωή της χώρας ανέλυσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος στη συνέλευση της Ένωσης Βαλκανικών Επιμελητηρίων - ABC που πραγματοποιείται σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, ο κ. Μίχαλος έκανε λόγο για ένα νέο ξεκίνημα, μετά την πολυετή οικονομική κρίση, με στόχο τη μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, στηριγμένο στις επενδύσεις και στην εξωστρέφεια.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094545114-0"); });

«Το σχέδιο προϋπολογισμού του 2019, το πρώτο μετά το τέλος των μνημονίων, προβλέπει για τη χρονιά που έρχεται ανάπτυξη της τάξης του 2,5% του ΑΕΠ και πρωτογενές πλεόνασμα, αντίστοιχα, στο 3,6% του ΑΕΠ», σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, ενώ υπογράμμισε ακόμη ότι οι προοπτικές για περαιτέρω επιτάχυνση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, υποστηρίζονται από μια σειρά μεταρρυθμίσεων, που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια.

Αναφερόμενος εξάλλου στα επιμελητήρια επεσήμανε ότι πλέον της αναβάθμισης των υπηρεσιών τους, αναπτύσσουν συστηματικά δράσεις για την ενδυνάμωση των επιχειρήσεων, με έμφαση σε θέματα εξωστρέφειας και καινοτομίας.

Με την εισαγωγή κατέληξε, του θεσμού των Κέντρων Υποστήριξης Επιχειρήσεων, η επιτυχημένη ως τώρα Υπηρεσία Μιας Στάσης για την ίδρυση επιχειρήσεων, θα επεκταθεί σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής μιας επιχείρησης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ