Τσίπρας: Ψάχνω ημερομηνία για εκλογές τον Οκτώβριο - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Τσίπρας: Ψάχνω ημερομηνία για εκλογές τον Οκτώβριο

featured image

«Ψάχνω ημερομηνία τον Οκτώβριο» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους δημοσιογράφους με τους οποίους συνομίλησε για λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αφού άκουσε τα κάλαντα.

Ερωτηθείς για τον χρόνο εισαγωγής της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας αρκέστηκε να πει ότι «η ψηφοφορία θα γίνει στην ώρα της» και όταν εκλήθη να διευκρινίσει τον χρονικό ορίζοντα για την κύρωση της συμφωνίας τόνισε: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη εάν θα έρθει νωρίτερα από τον Μάρτη».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Πάντως ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι πρώτα θα γίνει η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και μετά θα εισαχθεί προς έγκριση το πρωτόκολλο με το οποίο η εθνική αντιπροσωπεία θα εγκρίνει την ένταξη της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ.

«Θα έρθει με μερικές ημέρες απόσταση στη Βουλή για τεχνικούς λόγους. Ακούω μια παραφιλολογία. Αυτά είναι ανοησίες» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Σας βλέπω ανησυχείτε για τη συμφωνία» παρατήρησε ο πρωθυπουργός και όταν τον ρώτησαν για τον Πάνο Καμμένο είπε: «Ούτε αυτός ανησυχεί, το έχει πάρει απόφαση».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι η χώρα τα επόμενα χρόνια θα χρειαστεί εκ νέου οικονομική στήριξη, ο πρωθυπουργός του ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Όσον αφορά το ταξίδι του στην Kωνσταντινoύπολη, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο, απάντησε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ