Ρώσος πρέσβης: Η ρωσοτουρκική προσέγγιση δεν πρέπει να προβληματίζει τους Έλληνες - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Ρώσος πρέσβης: Η ρωσοτουρκική προσέγγιση δεν πρέπει να προβληματίζει τους Έλληνες

featured image

Η ρωσοτουρκική προσέγγιση δεν μπορεί να προβληματίζει τους Έλληνες, επειδή η Ελλάδα και η Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ, είστε σύμμαχοι. Αυτό από μόνο του είναι ένα γεωπολιτικό γεγονός, διαμήνυσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ελλάδα, στο περιθώριο ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά την προμήθεια των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400, ο κ. Μασλόφ τόνισε ότι η Ρωσία με την προμήθεια τους δεν παραβιάζει κανένα διεθνές καθεστώς στον τομέα του ελέγχου των εξοπλισμών και τα συστήματα αυτά είναι αμυντικού χαρακτήρα, όπως και τα S-300 που διαθέτει η Ελλάδα για καθαρά αμυντικούς σκοπούς.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Παράλληλα, εξέφρασε την ετοιμότητα της Ρωσίας για την εμβάθυνση της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας με την Ελλάδα, στο βαθμό που το επιθυμούν οι Έλληνες.

Υπογράμμισε ότι οι ρωσοτουρκικές σχέσεις σε καμία περίπτωση δεν προσανατολίζονται εναντίον κανενός.

«Η Τουρκία είναι μεγάλη γειτονική χώρα με την οποία πρέπει να αναπτύξουμε την αμοιβαία επωφελή συνεργασία σε όλους τους τομείς. Εκτιμούμε πολύ τον εποικοδομητικό πολιτικό διάλογο και την οικονομική συνεργασία με την Τουρκία.

Αυτή η συνεργασία πρέπει να αναπτύσσεται στην αμοιβαία επωφελή βάση. Είμαστε ικανοποιημένοι από την ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας» υποστήριξε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ