«Η ιταλική κυβέρνηση κοντά σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό» - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

«Η ιταλική κυβέρνηση κοντά σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό»

featured image

Έτοιμη να πετύχει συμφωνία με τις Βρυξέλλες είναι η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό της χώρας, όπως αναφέρουν, σήμερα, τα ιταλικά Μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero, συνολικά, από το αρχικό σχέδιο προϋπολογισμού έχουν περικοπεί δέκα δισεκατομμύρια ευρώ. Η μείωση αυτή των κρατικών δαπανών αφορά τόσο το «βασικό εισόδημα» που προώθησαν οι «πεντάστεροι», όσο και τη μείωση της συντάξιμης ηλικίας (με σαράντα χρόνια ένσημα και εξήντα έτη ηλικίας) την οποία ζητά η Λέγκα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094545114-0"); });

Όπως διαρρέει, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε κατέστησε σαφές, στις συνομιλίες του με τους επικεφαλής των δυο κυβερνητικών εταίρων, Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο, ότι είναι καλύτερα να γίνουν κάποιες περικοπές σήμερα, παρά να επιβληθούν κυρώσεις επταετούς διάρκειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κυβέρνηση της Ρώμης στοχεύει στη μείωση του δημοσίου ελλείμματος, από το αρχικό 2,4%, στο 2,04%. Ώστε να μην ξεκινήσει η διαδικασία επιβολής κυρώσεων, που τις περασμένες εβδομάδες έκανε γνωστό ότι θα μπορούσε να προτείνει η Κομισιόν. Οι τροπολογίες στην αρχική μορφή του κρατικού προϋπολογισμού αναμένεται να αρχίσουν να ψηφίζονται από αύριο, στην ιταλική γερουσία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ