Μάσλοφ: Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της αποστρατιωτικοποίησης της Κύπρου - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Μάσλοφ: Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της αποστρατιωτικοποίησης της Κύπρου

featured image

Στις σχέσεις της Ρωσίας με την Κύπρο αναφέρθηκε ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοφ, χαρακτηρίζοντας την σημαντικό εταίρο στην Ανατολική Μεσόγειο, με την οποία διατηρεί πατροπαράδοτες φιλικές σχέσεις.

Στο περιθώριο ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κ. Μασλόφ υπογράμμισε πως η θέση της Ρωσίας σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, παραμένει αμετάβλητη επί πολλές δεκαετίες. «Είμαστε υπέρ μιας καθολικής, δίκαιας, σταθερής, βιώσιμης λύσης του προβλήματος που πρέπει να επιλυθεί από τις ίδιες τις κυπριακές κοινότητες μέσω διαπραγματεύσεων, με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, χωρίς την έξωθεν επιβολή προπαρασκευασμένων συνταγών και τεχνητών χρονοδιαγραμμάτων» ξεκαθάρισε.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η Ρωσία από τη δεκαετία του ’70 τασσόταν και σήμερα τάσσεται υπέρ της αποστρατιωτικοποίησης της Κύπρου. Αυτή η θέση επισφραγίστηκε με πολλά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επισήμανε.

Ως προς την ΑΟΖ της Κύπρου, εξέφρασε τη θέση ότι πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες που μπορούν να προκαλούν ένταση και να είναι εις βάρος του διεθνούς δικαίου, το οποίο καθορίζει ξεκάθαρα, όπως προσέθεσε, τα δικαιώματα των κυρίαρχων κρατών. «Είναι πάγια η θέση της Ρωσίας ότι οποιεσδήποτε διαφορές πρέπει να επιλύονται αποκλειστικά με ειρηνικό τρόπο μέσω του πνεύματος της καλής γειτονίας» τόνισε.

Επίσης, επανέλαβε πως η Ρωσία παραδοσιακά τάσσεται υπέρ των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για την παράταση της παραμονής της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, χαρακτηρίζοντάς την σημαντικό σταθεροποιητικό παράγοντα. Το θέμα της παραμονής της στο νησί πρέπει να ακολουθήσει την πορεία της διευθέτησης, όχι να προηγείται (της διευθέτησης), σημείωσε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ