Νέα πρόσωπα σε γραμματείες και επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Νέα πρόσωπα σε γραμματείες και επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ

featured image

Αλλαγές ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία «κάνοντας πράξη το αίτημα των πολιτών για εκ βάθρων ανανέωση στα κόμματα». Η Πειραιώς ανακοίνωσε σήμερα τη νέα σύνθεση του κεντρικού οργανωτικού της σχήματος. Πρόκειται για τους 15 γραμματείς της και τους 140 αναπληρωτές τους, το 73% των οποίων δεν έχει αναλάβει ποτέ στο παρελθόν ανάλογη θέση, σύμφωνα με το κόμμα τα αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, δε, το 20% εξ αυτών δεν είχε ποτέ στο παρελθόν ενεργό ανάμειξη στα κομματικά δρώμενα της Νέας Δημοκρατίας.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

«Τα βιογραφικά τους ανταποκρίνονται πλήρως στο αίτημα της κοινωνίας να μπουν στην πολιτική πρόσωπα που έχουν διανύσει μια αυτόνομη επαγγελματική διαδρομή, με συμμετοχή στην κοινωνία των πολιτών.

Το 95% έχουν πτυχία ανώτατης ή ανώτερης εκπαίδευσης, το 97% προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα και ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 42 έτη.

Για πρώτη φορά, επίσης, υπάρχει αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση όλων των περιφερειών της χώρας. Αυτό τον στόχο εξυπηρετεί και η νέα διάρθρωση του οργανωτικού σχήματος, με το 45% των αναπληρωτών γραμματέων να κατοικούν στην περιφέρεια και αναλαμβάνοντας στο εξής την ευθύνη να μεταφέρουν τις κεντρικές πολιτικές του κόμματος στις περιφέρειές τους αλλά και να εμπλουτίσουν παράλληλα το πρόγραμμα της ΝΔ με τα τοπικά ζητήματα του τομέα ευθύνης τους.

Η Νέα Δημοκρατία προσαρμοζόμενη επίσης στις ανάγκες της εποχής, διευρύνει το αντικείμενο και τη δράση αρκετών εκ των γραμματειών της, ούτως ώστε να προσαρμοστούν απολύτως και στο κυβερνητικό της πρόγραμμα. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι τρεις γραμματείες είναι αφιερωμένες πλέον αποκλειστικά στο στρατηγικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει τη μέση ελληνική οικογένεια που έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση. Πρόκειται για τις γραμματείες “Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων”. “Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ατόμων με Αναπηρία και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων‘‘ και "Ποιότητας Ζωής".

Μάλιστα την τελευταία Γραμματεία αναλαμβάνει από σήμερα η κ. Ξένια Παπασταύρου, μια νέα γυναίκα με πλούσια επαγγελματική πείρα και σημαντική κοινωνική δράση. Η κ. Παπασταύρου είναι επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης του Ιδρύματος Μποδοσάκη, ενώ το 2011 ίδρυσε την πολύ γνωστή ΜΚΟ «Μπορούμε», με όραμα την ανάπτυξη ενός κοινωνικού κινήματος μείωσης της σπατάλης φαγητού και ταυτόχρονα αύξησης της επισιτιστικής στήριξης ανθρώπων σε ανάγκη με βάση την εθελοντική προσφορά.

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία ανακοινώνει σήμερα και τον νέο αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου που θα αναλάβει καθήκοντα μαζί με τη Σοφία Ζαχαράκη πλαισιώνοντας την εκπρόσωπο Τύπου και Ευρωβουλευτή κ. Μαρία Σπυράκη. Πρόκειται για τον κ. Γιάννη Μαστρογεωργίου, Διευθυντή του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής ο οποίος διαθέτει μακρά πείρα στην πολιτική επικοινωνία, έχοντας επί χρόνια και την ευθύνη του γνωστού think tank ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τέλος, τη θέση του Υπεύθυνου για τα Περιφερειακά Μ.Μ.Ε αναλαμβάνει στη θέση του κ. Γιώργου Κοντογιάννη που θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Ηλεία, ο Κωνσταντίνος Οικονομόπουλος.

Επισημαίνεται ότι η ανανέωση στις Γραμματείες και στο Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ακολουθεί τη μεγάλη ανανέωση που σημειώθηκε στη σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος στο Συνέδριο του περασμένου Δεκεμβρίου (με ανανέωση των μελών της κατά 55%) και την ανανέωση κατά 40% στη σύνθεση των Προέδρων ΝΟΔΕ, μετά τις εσωκομματικές εκλογές του περασμένου Μαΐου».

Ακολουθεί η νέα σύνθεση των Γραμματέων:

Γραμματέας Ποιότητας Ζωής: Ξένια Παπασταύρου Γραμματέας Κοινωνική Αλληλεγγύης, ΑμεΑ & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Γιώργος Σταμάτης Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων: Μαρία Συρεγγέλα Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας: Χρήστος Ταραντίλης Γραμματέας Προγράμματος: Γιώργος Στεργίου Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων: Νάσος Μπαλέρμπας Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων: Γιάννης Μπρατάκος Γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού: Τάκης Σκανδαλάκης Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ε.Ε.: Ιωάννης Σμυρλής Γραμματέας Εργαζομένων στον Ιδιωτικό & Δημόσιο Τομέα: Θεόδωρος Κόλλιας Γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων: Νίκος Παγώνης Γραμματέας Αγροτικών Φορέων: Κωνσταντίνος Μπαγινέτας Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Νίκος Χαρδαλιάς Γραμματέας Οργανωτικού: Στέλιος Κονταδάκης Γραμματέας τέως Βουλευτών-Ευρωβουλευτών: Θεόδωρος Σκρέκας

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ