Τα νέα δεδομένα για τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και την είσοδο στη Βουλή - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Τα νέα δεδομένα για τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και την είσοδο στη Βουλή

featured image

Διψήφιο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 32,5%, έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 11 μονάδων, αυξημένη κατά μισή μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση), και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8%, το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 2,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,5% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το Ποτάμι, η Λαϊκή Ενότητα και η Δημιουργία Ξανά με 1%.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 62%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά των 39 μονάδων να είναι αυξημένη κατά 2 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται σε ποσοστό 35% ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα.

Όσον αφορά στο χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, το 36% των ερωτηθέντων προτιμά να στηθούν οι κάλπες άμεσα, πριν τον Μάιο, το 21% θέλει κάλπες τον Μάιο, μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ το 32% των πολιτών προτιμά εκλογές μετά τον Μάιο.

Σε σχετική ερώτηση, το 88% των πολιτών δηλώνουν ότι οι φόροι γενικά πρέπει να μειωθούν, έναντι μόλις 3% που διαφωνεί. Όσον αφορά στο ποιος είναι καταλληλότερος για να μειώσει ουσιαστικά τους φόρους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 39%, έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα. Και οι δύο το ίδιο απαντά το 8%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 29%.

Παράλληλα, οι πολίτες δηλώνουν απογοητευμένοι από το πολιτικό κλίμα και το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στη χώρα μας σε ποσοστό 82%, ενώ μόνο το 9% δηλώνει ικανοποίηση. Όσον αφορά στο ποια κόμματα έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για αυτήν την κατάσταση, το 35% «δείχνει» τον ΣΥΡΙΖΑ, το 12% τη Νέα Δημοκρατία, ενώ ένα 21% και τα δύο κόμματα. Επιπλέον, ένα 25% θεωρεί όλα τα κόμματα υπεύθυνα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ