«Ευεργετικά τα αποτελέσματα της Συμφωνίας των Πρεσπών» - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

«Ευεργετικά τα αποτελέσματα της Συμφωνίας των Πρεσπών»

featured image

Την εκτίμηση ότι «τα ευεργετικά αποτελέσματα της Συμφωνίας των Πρεσπών έχουν ήδη καταστεί πραγματικότητα, καθώς έφεραν τη χώρα (σ.σ. τη Βόρεια Μακεδονία) πιο κοντά στο ΝΑΤΟ», διατύπωσε η πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βιόριτσα Ντάντσιλα, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, πως «σύντομα η διαδικασία με την οποία η Ρουμανία θα επικυρώσει το πρωτόκολλο προσχώρησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας θα ολοκληρωθεί την προσεχή περίοδο».

«Τα ευεργετικά αποτελέσματα της Συμφωνίας Πρεσπών έχουν ήδη υλοποιηθεί, φέρνοντας τη χώρα [σ.σ. Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας] πιο κοντά στο ΝΑΤΟ και ελπίζουμε ότι θα φέρουν επίσης αποτελέσματα όσον αφορά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρωθυπουργός, στη διάρκεια δηλώσεων που παραχώρησε από κοινού με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, έπειτα από τη συνάντηση που είχαν στο Βουκουρέστι, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο κ. Ζάεφ στη Ρουμανία.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

«Διαβεβαίωσα τον ομόλογό μου της Βόρειας Μακεδονίας για την πλήρη στήριξη της Ρουμανίας στη χώρα του, (στη διαδικασία) να καταστεί το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατόν και τον ενημέρωσα ότι η διαδικασία με την οποία η Ρουμανία επικυρώνει το Πρωτόκολλο Προσχώρησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία θα γίνει την προσεχή περίοδο. Προς το σκοπό αυτό, το νομοσχέδιο επικύρωσης (του πρωτοκόλλου προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ) εγκρίθηκε από τη ρουμανική κυβέρνηση και υιοθετήθηκε (χθες) ομόφωνα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων» επισήμανε.

«Συζητήσαμε ταυτόχρονα για τις διμερείς οικονομικές σχέσεις, οι οποίες πιστεύω ότι θα πρέπει να βελτιωθούν, επιτρέποντας έτσι να αξιοποιήσουμε πλήρως την υπάρχουσα δυναμική συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας» είπε η κ. Ντάντσιλα.

Εξέφρασε δε, την πεποίθηση ότι οι διμερείς εμπορικές σχέσεις μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω και σ" αυτό το πλαίσιο, σημείωσε, «συμφωνήσαμε να οργανώσουμε ένα διμερές επιχειρηματικό φόρουμ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, επιτρέποντας τη μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των εταιρειών των δύο χωρών και υποβάλαμε, επίσης, πρόταση να συνάψουμε ένα μνημόνιο κατανόησης στο πεδίο των επενδύσεων».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ