Μοσκοβισί: Τα πλεονάσματα δεν τα πρότεινε η Κομισιόν, άλλοι τα επέβαλαν - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Μοσκοβισί: Τα πλεονάσματα δεν τα πρότεινε η Κομισιόν, άλλοι τα επέβαλαν

featured image

«Τα πλεονάσματα πράγματι δεν είναι ρεαλιστικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μειωθούν», ανέφερε στη δευτερολογία του ενώπιον των κοινοβουλευτικών Επιτροπών, ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας όμως ότι «αυτό θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο συμφωνιών που θα συναφθούν και θα υλοποιηθούν», ενώ επισήμανε ότι «το πλεόνασμα αυτό δεν το πρότεινε η Κομισιόν», «άλλοι τα επέβαλαν και έγιναν δεκτά».

«Όσον αφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα, έχω πει πράγματι ότι οι συμφωνίες είναι για να γίνονται σεβαστές. Όμως, να σας πω ότι το πλεόνασμα αυτό δεν το πρότεινε η Κομισιόν. Η Κομισιόν πάντα πίστευε ότι τα πλεονάσματα μπορούσαν να είναι πιο χαμηλά. Άλλοι όμως τα επέβαλαν και έγιναν δεκτά, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup του Ιουνίου.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094545114-0"); });

Πρέπει να σεβαστούμε τις συμφωνίες που έχουν αναληφθεί γιατί η Ελλάδα θα γίνει πιο σεβαστή, εάν σέβεται αυτές τις συμφωνίες. Ούτως ή άλλως κάποια στιγμή -διότι αυτά τα πλεονάσματα δεν είναι ρεαλιστικά- θα πρέπει να μειωθούν. Αυτό όμως πρέπει να γίνει στο πλαίσιο συμφωνιών που θα συναφθούν και θα υλοποιηθούν"», ανέφερε ειδικότερα ο κ. Μοσκοβισί απαντώντας σε παρεμβάσεις βουλευτών κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των κοινοβουλευτικών επιτροπών.

«Τα πλεονάσματα πράγματι δεν είναι ρεαλιστικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μειωθούν», ανέφερε στη δευτερολογία του ενώπιον των κοινοβουλευτικών Επιτροπών, ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας όμως ότι «αυτό θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο συμφωνιών που θα συναφθούν και θα υλοποιηθούν». Επισήμανε δε ότι «το πλεόνασμα αυτό δεν το πρότεινε η Κομισιόν», «άλλοι τα επέβαλαν και έγιναν δεκτά» και αναφέρθηκε στον ρόλο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (σ.σ. χωρίς να τον κατονομάσει) και του CDU στον προσδιορισμό των μελλοντικών πλεονασμάτων.

«O κ. Βέμπερ είναι ένας καλός συνομιλητής, συνεργαζόμαστε πάρα πολύ καλά. Το ΕΛΚ είναι ένα κόμμα απόλυτα σεβαστό όμως ανήκε στο CDU στη Γερμανία. Και μην ξεχνάμε ότι ο εκπρόσωπος του CDU που ήταν τότε υπουργός Οικονομικών θα μπορούσε να έχει μια πιο ευέλικτη θέση, αυτό θα βοηθούσε και εσάς και εμάς. Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Ελπίζω όμως ότι στο μέλλον θα μπορούμε να κάνουμε τις αναγκαίες προσαρμογές.

«Θα πρέπει ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών, ενόψει των εθνικών εκλογών να κάνουμε μια ειλικρινή συζήτηση για το τι έχει γίνει, και το πώς βλέπουμε την Ευρώπη να εξελίσσεται», είπε τέλος ο κ. Μοσκοβισί.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ