Οι τέσσερις ερωτήσεις του Αυγενάκη για την τροπολογία Σταθάκη για τα Λινοπεράματα - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Οι τέσσερις ερωτήσεις του Αυγενάκη για την τροπολογία Σταθάκη για τα Λινοπεράματα

featured image

«Εκπροθέσμως, βιαστικά και με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής η Κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει την ανεπάρκειά της, αιφνιδιάζοντας το Κοινοβούλιο, τις τοπικές αρχές και τους πολίτες», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή την τροπολογία του κ. Σταθάκη για εγκατάσταση και λειτουργία μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα Λινοπεράματα.

Όπως αναφέρει ο κ. Αυγενάκης, «μόλις χθες το βράδυ, ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σταθάκης κατέθεσε, εκπροθέσμως, τροπολογία σε νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα!

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Σύμφωνα με την τροπολογία 2026/221 ρυθμίζεται η «επίσπευση και διευκόλυνση της ολοκλήρωσης των διαδικασιών μεταφοράς, εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε υφιστάμενους λειτουργούντες σταθμούς…». Μάλιστα, ο Υπουργός, για να δικαιολογήσει τα … αδικαιολόγητα, επικαλείται την ανάγκη κάλυψης της ενεργειακής επάρκειας της Κρήτης για το 2019».

Ο κ. Αυγενάκης θέτει τα εξής τέσσερα ερωτήματα προς τον κ. Σταθάκη:

Για ποιο λόγο φέρνει αυτή την τροπολογία, άρον-άρον και στο πόδι; Γιατί είναι εκπρόθεσμη η τροπολογία σε νομοσχέδιο του ίδιου του Υπουργείου; Εκπροθέσμως, αντιλήφθηκε ο Υπουργός το ενεργειακό πρόβλημα; Για ποιο λόγο, ενώ υπάρχει ήδη ΦΕΚ για την μεταφορά του ενεργειακού κέντρου της Κρήτης στην Κορακιά, ο κ. Υπουργός εξακολουθεί να επιβαρύνει την περιοχή των Λινοπεραμάτων; Όταν, μάλιστα, υπάρχει ομόφωνη απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης και της ΠΕΔ Κρήτης για την μετεγκατάσταση των βιομηχανικών μονάδων της Κρήτης στην Κορακιά; Χρειάστηκαν 4 χρόνια για να αντιληφθεί η Κυβέρνηση τις τεράστιες ενεργειακές ανάγκες της Κρήτης; Τι απαντά για επενδυτικά σχέδια που έχει «ξεχάσει» στα συρτάρια του Υπουργείου; Γιατί καθυστέρησε τα έργα της ενεργειακής διασύνδεσης της Κρήτης, επιβαρύνοντας τους καταναλωτές με 600-800 εκ. € και τους κατοίκους της Κρήτης με 250-350 εκ € ετησίως; Τι άλλαξε από τον περασμένο Οκτώβριο, όπου ο κ. Σταθάκης δήλωνε, από το Ηράκλειο, πως προωθεί «την απόσυρση των παλιών και έπειτα των νεότερων μονάδων» της ΔΕΗ στην Κρήτη;

«Οι βουλευτές και τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που παλιά αντιδρούσαν, σήμερα που είναι στην κυβέρνηση, συμφωνούν με την προσθήκη νέων εγκαταστάσεων στα Λινοπεράματα; Κανένας σχεδιασμός!

Λύσεις στο πόδι, οι οποίες δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που προσπαθούν να επιλύσουν. Αποφάσεις στο πόδι! Μια Κυβέρνηση που λειτουργεί … εκπροθέσμως», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ