Ω… ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΑ - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Ω… ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

featured image

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr

Ω… Δωδεκάνησα αγαπημένα! Ω… Δωδεκάνησα πολυαγαπημένα!

Ω… Δωδεκάνησα, που από τους αρχαιότατους χρόνους ήσασταν δεμένα με τη Μητέρα Ελλάδα! Πόσο πολύ καθυστερήσατε να ενωθείτε στον εθνικό κορμό της!

Όμως, στις 7 Μαρτίου 1948 τα Δωδεκάνησα, με μια επίσημη τελετή ενσωματώνονται και το 1955 τα Δωδεκάνησα έγιναν νομός της Ελλάδος με πρωτεύουσα τη Ρόδο.

Στις 7 Μαρτίου 1948 λοιπόν, ο Βασιλεύς των Ελλήνων Παύλος απευθύνει διάγγελμα προς τον λαό της Δωδεκανήσου στην Πλατεία Διοικητηρίου στη Ρόδο!

Το διάγγελμα της ενσωματώσεως από τον Βασιλέα Παύλο…

«Κατά την χαρμόσυνον αυτήν στιγμήν φέρω εις τους Έλληνας της Δωδεκανήσου τον αδελφικόν χαιρετισμόν του Ελληνικού Λαού. Η σημερινή αγία ημέρα, κατά την οποίαν ικανοποιείται ο ζωηρότερος παλμός της Ελλάδος, είναι η ευτυχεστέρα ημέρα της ζωής μου. Ευχαριστώ τον Θεόν διότι έλαχεν εις εμέ η τιμή να περιβάλω με την ενεργόν στοργήν μου την Δωδεκάνησον και να ίδω κυματίζουσαν την Κυανόλευκον εις τον Ελληνικόν ουρανόν της. Η σημερινή ημέρα επληρώθη με πολύ αίμα και πολλά δάκρυα, αλλά μόνον με αίμα και δάκρυα γράφονται ιστορίαι, όπως η Ελληνική.

Η Δωδεκάνησος υπήρξεν εις των λαμπροτέρων αστέρων εις τον ουρανόν του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού. Υπήρξεν πάντοτε ένδοξον προπύργιον των αγώνων της Φυλής και μήτηρ υπερηφάνων και ανδρείων τέκνων. Υπήρξε πάντοτε πηγή ακτινοβολίας Ελληνικού πνεύματος. Η Δωδεκάνησος δεν είναι μόνον Ελληνική, είναι Ελλάς.

Είμαι ευτυχής και συγκεκινημένος. Αισθάνομαι να πτερυγίζουν χαρμοσύνως γύρω μας αι ψυχαί των νεκρών αδελφών μας του τελευταίου ενδόξου πολέμου και η σκέψις μου την στιγμήν αυτήν στρέφεται προς τον Μέγαν Απόντα, τον αείμνηστον αδελφόν μου Βασιλέα Γεώργιον, τον νικητήν του Πολέμου της Αλβανίας.

Εν ονόματι της ικανοποιήσεως των ιερωτέρων ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Εν ονόματι της ενδόξου Ελληνικής Ιστορίας! Ενώπιον της αιωνίας Ελλάδος και ενώπιον του Παντοδυνάμου Θεού! Κυρώνω την προσάρτησιν της Δωδεκανήσου εις την μητέρα Πατρίδα»!

Εκπληρώνεται το όνειρο των Βελουχιώτη, Ζαχαριάδη και λοιπών κατσαπλιάδων…

Σήμερα, 71 χρόνια μετά ω… Έλληνες, μια ελληνική κυβέρνηση νεοκομμουνιστών, άθεων και απάτριδων, έχει κατά νου την διχοτόμηση του Αιγαίου μας, παραχωρώντας την συγκυριαρχία και την συνεκμετάλλευση του αμύθητου ορυκτού πλούτου του Αρχιπελάγους στην Τουρκία! Χωρίς να πέσει μια τουφεκιά!

Ξεπουλούν το Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, όπως ξεπούλησαν τη Μακεδονία μας! Χωρίς να ρωτήσουν τον ελληνικό λαό, του οποίου οι πρόγονοι έχυσαν το αίμα τους για τα Δωδεκάνησα! Οραματίζονται μια νέα εμετική – προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και για τα Δωδεκάνησα! Αυτοί οι απόγονοι του ΕΑΜ, που αιματοκύλησαν την Ελλάδα προκειμένου να την οδηγήσουν ως νέα Σοβιετία στο πάλαι ποτέ Ανατολικό μπλοκ! Αυτοί οι ηττημένοι του συμμοριτοπόλεμου, που σήμερα διαμελίζουν την Ελλάδα, εκπληρώνοντας τα όνειρα των προγόνων τους Βελουχιώτη, Ζαχαριάδη και λοιπών κατσαπλιάδων! Εκτελώντας κατά γράμμα τις εντολές των αγνωμόνων “Συμμάχων” μας, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αλλά και της Γερμανίας και της Αγγλίας, που όπως αποδεικνύεται είναι παραδοσιακοί εχθροί προς την Ελλάδα!

Το σχέδιο του ΕΑΜ για το διαμελισμό της Ελλάδος τώρα πραγματοποιείται…

Δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα, που ο Μπολσεβίκος Δωδεκανήσιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την επικύρωση της εμετικής – προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, με περίσσια θρασύτητα μας αποκάλυψε τους ευσεβείς πόθους του ίδιου, αλλά και του κόμματός του γενικότερα!

«..Πόσο καλά θα ήμασταν και εμείς (σ.σ. οι Δωδεκανήσιοι) εάν είχαμε μία Συμφωνία (το αναφέρει σε άλλο σημείο, των Πρεσπών) ώστε να είχαμε τέτοιες σχέσεις με τους γείτονες και να μην είχαμε αυτά εδώ τα προβλήματα; Πόσο καλά θα ήμασταν να πηγαίναμε απέναντι – που είναι κοντά – και να είχαμε ένα σωρό δραστηριότητες, ενώ τώρα πρέπει να πηγαίνουμε επί ώρες και επί μέρες από εδώ και από εκεί; Σας ζηλεύουμε, αγαπητοί συμπατριώτες Μακεδόνες. Να το ξέρετε και λάβετέ το υπόψη σας.»!

Δηλαδή, τι μας είπε μεταξύ των άλλων ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής; Πώς τα Δωδεκάνησα χρειάζονται μια Συμφωνία του τύπου των Πρεσπών; Θεωρεί ότι τα Δωδεκάνησα δεν ανήκουν στην Ελλάδα; Τι μηνύματα και πού τα απέστειλε ο κ. Καματερός; Αλλά να ήταν μόνο ο Ηλίας Καματερός;

Μόλις προχτές στην κοινή συνεδρίαση υποεπιτροπών της διακοινοβουλευτικής συνόδου για την Ατλαντική Συμμαχία, δυο Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμμέσως πλην σαφώς μας είπαν ότι η Ελλάς θα πρέπει να κάνει παραχωρήσεις στο Αιγαίο, ανάλογες με αυτές που έκανε και με τα Σκόπια!

Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης – επικεφαλής της ελληνικής (;;;) αντιπροσωπίας στο ΝΑΤΟ - απευθυνόμενος στην τουρκική αντιπροσωπεία, ισχυρίστηκε πως πρέπει να λύσουμε τα ζητήματα που μας απασχολούν με έναν έντιμο συμβιβασμό, όπως έγινε με τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Επίσης, ο Βουλευτής της Α΄ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας (Αγγλοαναθρεμμένος), μας είπε ότι πρέπει να υπάρξει διάλογος με την Τουρκία, με τον ίδιο σεβασμό που επέδειξε η ελληνική κυβερνητική πλευρά με τους Σκοπιανούς!

Ο Διεθνιστής – Κομμουνιστής Κοτζιάς “διχοτομεί” την Ελλάδα…

Αν σε όλους αυτούς, τους απογόνους του ΕΑΜ προσθέσουμε και τις δηλώσεις του αρχικομμουνιστή, πρώην ΥΠΕΞ της Ελλάδος, εμπνευστή της Συμφωνίας των Πρεσπών Νίκο Κοτζιά, καταλαβαίνετε τις προθέσεις της προδοτικής κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ! Ο οποίος (Νίκος Κοτζιάς) συμμετέχοντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου 2019, επί της ουσίας με την ομιλία του ενίσχυσε τα τουρκικά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο, ανοίγοντας κερκόπορτα για μελλοντική συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο.

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς λοιπόν, στην ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, είπε ότι δεν πρέπει να είμαστε μονοχοφάιδες, αλλά να έχει και η Τουρκία έσοδα από τον ενεργειακό πλούτο της ανατολικής Μεσογείου.

«Αν αρχίσεις στις διεθνείς σχέσεις και είσαι μοναχοφάης λέγοντας “όλα δικά μου”, τότε είσαι κι εσύ μέρος του προβλήματος. Αυτό που πρέπει να κάνεις και που προσπάθησα να κάνω είναι και να εξασφαλίσω την ασφάλεια – με τις δύο τετραμερείς – και να δώσω μια προοπτική ότι η Τουρκία, όχι στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά στη Μεσόγειο συνολικά, θα συμμετάσχει σε αυτή την οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να βρεις τρόπους οργάνωσης επιχειρηματικούς, τις μπίζνες, της δουλειάς, που να συμμετάσχει σε αυτό που της αντιστοιχεί και της αρμόζει»!

Στο ίδιο φόρουμ συμμετείχαν ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης! Συμμετείχαν ο Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο Πρόεδρος της ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Χοακίμ Αλμούνια, πρώην αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της ΕΕ από το 2004 ως το 2009! Δηλαδή η μικρή Λέσχη Μπίλντερμπεργκ!

Τι δεν καταλάβατε Συνέλληνες;

Τα Δωδεκάνησα και το Αιγαίο είναι μόνο Ελλάδα…

Αλλά, απόγονοι του ΕΑΜ, Συριζαίοι νεοκομμουνιστές υποστηρικτές της δικής σας καπιταλιστικής κοινωνίας, αλλά και εσείς “Σύμμαχοι” του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Αγγλίας, δεν καταλάβατε καλά! Τα σατανικά σχέδιά σας θα συνθλιβούν στον πατριωτισμό των Ελλήνων!

Διαβάστε τα παρακάτω ποιήματα και θα καταλάβετε! Θα λάβετε τα μηνύματα, που είναι μηνύματα όλου του ελληνικού λαού:

ΔΩΔΕΚΑ ΑΣΤΡΑ ΛΑΜΠΕΡΑ

Άιντε, Δώδεκα άστρα λαμπερά, γιάλα

Στο Αιγαίο είναι σπαρμένα.

Είναι τα Δωδεκάνησα

Στον κόσμο ξακουσμένα.

Α να χαρώ τη συντροφιά μας

Και τα Δώδεκα Νησιά μας.

Δώδεκα οι Απόστολοι,

Δώδεκα τα νησιά μας.

Όπου και να βρισκόμαστε

ζούνε μες στην καρδιά μας.

Άιντε, Παναγιά, κι Αη Νικόλα

Βλέπε τα νησιά μας όλα.

Άιντε, Δώδεκα διαμαντόπετρες

σ΄ ωραίο δαχτυλίδι.

Είναι τα Δώδεκα νησιά

Του Αιγαίου μας στολίδι.

Α να χαρώ τη Λευτεριά μας

και τα Δωδεκάνησά μας!

ΣΤΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ

Στη γαλάζια θάλασσά μας

Στου Αιγαίου τα νερά

Ζούσαν χρόνια σκλαβωμένα

Δώδεκα μικρά νησιά.

Κι είχαν όλα μια λαχτάρα

Κι έναν πόθο στην καρδιά

Πότε θάρθει η Άγια μέρα

για να δουν τη Λευτεριά.

Ρόδος, Κάρπαθος και Κάσος,

Τήλος, Νίσυρος και Κως,

Λέρος, Κάλυμνος και Πάτμος

Λάμπουν όλα μες το φως.

Τώρα η μάνα μας η Ελλάδα

τάχει μες την αγκαλιά

κι η Ελληνική Σημαία

κυματίζει στα νησιά!

ΧΟΡΕΥΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΜΟΥ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ  

Ρόδος μου, ρόδο μου γλυκό

γλυκειά μου μελαγράνα

τ΄ Αιγαίου πελάου βασίλισσα

και των νησιών η μάνα.

Κάρπαθός μου υπερήφανη

Κάσος μου ανδρειωμένη,

καλοδικειά μου Νίσυρος

και Πάτμος μ΄ αγιασμένη.

Κως μου, του κόσμου γιάτρισσα,

Χάλκη μ΄ ωραία και Τήλος

Κάλυμνος καλοσφουγγαρού

και μυρισμένο μήλο.

Λέρος μου δυναμάρισσα,

και Καστελόριζό μου.

Σύμη μου ν΄ ακουμπήσετε,

να φάτε τον εχθρό μου.

Αστυπαλιά δενδρογαλιά,

Στα στήθια του να γείρει,

να του δαγκώνει τη καρδιά

το αίμα να του πίνει.

Σ΄ όλα τα Δωδεκάνησα,

Ελλάδα, τα παιδιά σου

την Παναγιά ευχαριστούν

και το Θεό δοξάζουν.

Όπου τα χάρισε ξανά

στη μητρική αγκαλιά σου,

λαμποκοπούν από χαρά

τα Δώδεκα Νησιά σου.

Χορεύετε Ελληνίδες μου,

Με χάρη τραγουδείτε,

Που την Ελλάδα ελεύθερες

΄ξιώθητε να δείτε!!