Καθηγητής ΤΕΙ κάνει μήνυση σε όλους τους φοιτητές του γιατί τον έπρηζαν να κάνει μάθημα - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Καθηγητής ΤΕΙ κάνει μήνυση σε όλους τους φοιτητές του γιατί τον έπρηζαν να κάνει μάθημα

featured image

Όλοι έχουμε ζήσει ή έστω ακούσει για ένα σκηνικό όπου όλοι οι φοιτητές ενός καθηγητή θα ήθελαν να τον πάνε (στην καλύτερη) στο δικαστήριο γιατί τους έχει κόψει για  περισσότερες σεζόν από όσες έχουν γυρίσει οι Simpsons. Το να μηνύει όμως ένας καθηγητής όλους τους φοιτητές του είναι οπωσδήποτε αρκετά αξιοσημείωτο – κι όμως, αυτό ακριβώς έγινε σε τμήμα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, το εκλεκτό τμήμα είναι αυτό της Ναυπάκτου. Εκεί πρόκειται να κάτσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου 110 φοιτητές και καθηγητές τον Ιανουάριο του 2020, εξαιτίας μιας υπόθεσης που συνέβη πριν από 4 χρόνια.

Τότε, 99 φοιτητές του τμήματος της Ναυπάκτου κατήγγειλαν ότι ένας συγκεκριμένος καθηγητές απέχει από τις υποχρεώσεις του: Κοινώς, ότι δεν κάνει μάθημα και ότι απουσιάζει συχνά. Μπορεί διάφοροι συντηρητικοί κύκλοι της χώρας να πιστεύουν ότι οι φοιτητές της χώρας ζουν ένα ακατάσχετο Πατρινό καρναβάλι σε όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, όμως η κατάσταση στη Ναύπακτο πρέπει να είχε ξεπεράσει τα όρια, με τους φοιτητές να δημοσιοποιούν ανοικτές επιστολές και να κάνουν καταλήψεις για το θέμα.

Τελικά το ζήτημα έφτασε στον πρόεδρο του τμήματος, που ήταν τότε ο τωρινός Πρύτανης του ΤΕΙ, Βασίλης Τριανταφύλλου. Αυτός αποφάσισε να βάλει το θέμα στην Γενική Συνέλευση του τμήματος, που με την σειρά της το έθεσε υπόψιν του τότε Προέδρου του Ιδρύματος. Κάπου εκεί αποφάσισε με τη σειρά του να θιχτεί ο καθηγητής, οπότε έκανε ούτε λίγο ούτε πολύ μήνυση σε όλους φοιτητές και τους καθηγητές του τμήματος, για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση, στον Πρόεδρο του τμήματος για παράβαση καθήκοντος, στην γραμματέα για πλαστογραφία των πρακτικών, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, για χρήση πλαστογράφησης και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Σε περίπτωση που έχετε την απορία, δεν έκανε μήνυση στον εαυτό του. Σε κάθε περίπτωση, η δίκη ήταν για σήμερα Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, αναβλήθηκε ωστόσο επειδή δυο εκ των κατηγορουμένων δεν είχαν κληθεί. Έτσι, οι 110 κατηγορούμενοι θα χρειαστεί να ανανεώσουν το ραντεβού τους για τον προσεχή Ιανουάριο, παρότι με βάση τις πληροφορίες, οι γονείς των φοιτητών που έπρεπε να έρθουν από μακριά δεν εκδήλωσαν ακριβώς την αγάπη τους για τον καθηγητή.

Πάντως την επόμενη φορά που θα σας πει κάποιος πως οι Έλληνες φοιτητές είναι κοπρόσκυλα, δείξτε του αυτό το άρθρο!