«Ύμνοι» Τσίπρα για τον Έβο Μοράλες - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

«Ύμνοι» Τσίπρα για τον Έβο Μοράλες

featured image

«Είναι μεγάλη η χαρά μου και η συγκίνηση μου να καλωσορίζω στη χώρα μας τον Πρόεδρο του Πολυεθνοτικού Κράτους της Βολιβίας, τον Έβο Μοράλες», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την επίσκεψη του προέδρου της Βολιβίας, σημειώνοντας πως είναι σπάνιες οι φορές που επισκέπτεται την Ευρώπη.

«Είμαι σίγουρος ότι πολλοί περίμεναν με μεγάλο ενδιαφέρον αυτή την επίσκεψη. Μια επίσκεψη που γίνεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη διεθνή πολιτική κατάσταση και τη γεωπολιτική σκακιέρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

«Μια περίοδο που χαρακτηρίστηκε από την παγκόσμια οικονομική κρίση, την όξυνση των γεωπολιτικών διενέξεων, την αποσταθεροποίηση ολόκληρων περιοχών του πλανήτη από πολεμικές συγκρούσεις, τρομοκρατικές απειλές και μεγάλες φυσικές καταστροφές ως απόρροια της κλιματικής αλλαγής. Αλλά και μια περίοδο που ταυτόχρονα χαρακτηρίστηκε και από την αναζωπύρωση της ελπίδας πολλών λαών του κόσμου για την υπέρβαση όλων αυτών των πολύμορφων κρίσεων», συνέχισε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η Λατινική Αμερική, από όπου έρχεται ο Έβο Μοράλες, υπήρξε και εξακολουθεί να είναι, παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες, ένα μεγάλο εργαστήρι τέτοιων αλλαγών και μετασχηματισμών. Γι’ αυτό και από τις απαρχές της λεγόμενης "Διαδικασίας της Αλλαγής" στη Βολιβία, παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ισχυρά αισθήματα αλληλεγγύης το εγχείρημα αυτό. Δεκατρία χρόνια μετά την εκλογή του στο τιμόνι της χώρας του και παρά τα πρωτοφανή προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, ο Έβο Μοράλες συνεχίζει από θέσεις κυβερνητικής ευθύνης να κάνει πράξη τον αγώνα για την κοινωνική αλλαγή, την λαϊκή και εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία, τον αγώνα για τη προστασία του φυσικού περιβάλλοντός» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ