Επίθεση Κατρούγκαλου στον Βέμπερ για fake news - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Επίθεση Κατρούγκαλου στον Βέμπερ για fake news

featured image

Για fake news κάνει λόγο με δύο tweet του, στα ελληνικά και στα αγγλικά, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στον Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος έγραψε ότι η κυβέρνηση απαγορεύει την ψήφο σε 70.000 Έλληνες που ζουν στη Βρετανία.

«Αυτό που είναι πραγματικά ανησυχητικό», απάντησε ο κ. Κατρούγκαλος, «είναι ότι ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αναπαράγει fake news της ΝΔ, χωρίς πρώτα να ελέγξει την ακρίβειά τους, χωρίς να κάνει τον κόπο να πληροφορηθεί την επίσημη διάψευση τους πολλές ώρες πριν, με την κοινή δήλωση των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών της χώρας μας».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

What is really worrying is a Spitzenkandidat who is reproducing fake news without first checking their (in)accuracy. This is the official common statement on the issue of the Ministers of Interior and Foreign Affairs of Greece, issued many hours ago. https://t.co/GkdY9HTFMB https://t.co/KAM5nV4mM0

— George Katrougalos (@gkatr) 28 Φεβρουαρίου 2019

Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αναπαράγει fake news της ΝΔ χωρίς να κάνει τον κόπο να πληροφορηθεί την επίσημη διάψευση τους πολλές ώρες πριν, με την κοινή δήλωση των Υπουργών Εσωτερικών κ Εξωτερικών της χώρας μας. https://t.co/GkdY9HTFMB https://t.co/KAM5nV4mM0

— George Katrougalos (@gkatr) 28 Φεβρουαρίου 2019

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η ΝΔ, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει «ανήκουστο ότι το Μαξίμου με πρόσχημα το Brexit εμποδίζει παράνομα τη συμμετοχή των 70.000 Ελλήνων που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, καθώς αποφάσισε να μη στήσει εκλογικά τμήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε αντίθεση με όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του ανέφερε:

«Η Νέα Δημοκρατία γνωρίζει ότι το θέμα της ψήφου των συμπατριωτών μας στο Ηνωμένο Βασίλειο τέθηκε, ως ερώτηση, από τον εκπρόσωπό της στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής της 22ας Φεβρουαρίου και απαντήθηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών - αυτονοήτως - θετικά. Οι συμπολίτες μας που διαμένουν, εργάζονται ή σπουδάζουν εκεί θα πάρουν μέρος στις  προσεχείς Ευρωεκλογές.

Και προσθέτει: «Αν και η δυνατότητα συμμετοχής στην ψηφοφορία περιορίζεται από την υφιστάμενη εκλογική νομοθεσία μόνον στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις οποίες θα πάψει να ανήκει η Μεγάλη Βρετανία μετά την 29η Μαρτίου 2019, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η κυβέρνηση έχει ήδη καταρτίσει σχετική νομοθετική ρύθμιση στο πλαίσιο της ανακοινωθείσας μετά το ΕΣΕΠ πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του BREXIT».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ