Η Λαμία κλείδωσε την παραμονή της στη Super League - Kamarini.com

Breaking

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Η Λαμία κλείδωσε την παραμονή της στη Super League

featured image

Η Λαμία νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο με γκολ του Καραμάνου, «κλείδωσε» την παραμονή της στη Super League και πλέον επικεντρώνεται στον ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Τα σπουδαία για τη Λαμία... έπονται, αφού ο σπουδαίος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας «κοντοζυγώνει»! Ωστόσο, το παιχνίδι απέναντι στον Πανιώνιο προσφερόταν για μια νίκη που θα σήμαινε ουσιαστικά την παραμονή στην Super League και μια καλή «πρόβα» ενόψει της ιστορικής στιγμής. Όλα επιτεύχθηκαν και με το παραπάνω, με την ομάδα του Μάκη Χάβου να παίρνει το «τρίποντο» με 1-0 και να μπορεί να αφοσιωθεί στο μεγάλο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094805172-0"); });

Οι πρώτες φάσεις του αγώνα ανήκουν στους φιλοξενούμενους, που βρέθηκαν με καλές προϋποθέσεις σε δυο περιπτώσεις στα πρώτα 5’. Μόλις 35’’ μετά τη σέντρα ο Μανθάτης κινήθηκε όμορφα στην περιοχή μετά την πάσα του Μπουμάλ, γύρισε παράλληλα στον Ντουρμισάι, αλλά αυτός στο πρώτο δοκάρι έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 5’ ξανά ο Μανθάτης βγήκε στην πλάτη της «κυανόλευκης» άμυνας και προσπάθησε να κοντρολάρει και να βρεθεί απέναντι στον Σαράνοφ, αλλά ο Σκόνδρας έσπευσε και πρόλαβε να τον κόψει.

Αντίθετα με τον Πανιώνιο, η Λαμία είχε μια ευκαιρία και… καλή! Ο Μπλάζιτς είδε την κίνηση του Επστάιν από αριστερά στην περιοχή, τον βρήκε ωραία κι αυτός πάσαρε παράλληλα στον επερχόμενο Καραμάνο, που δεν είχε πρόβλημα από κοντά να ανοίξει το σκορ. Μάλιστα δεν πανηγύρισε το γκολ του, τιμώντας έτσι την «προϋπηρεσία» του στη Νέα Σμύρνη τη σεζόν 2015/16.

Έκτοτε οι Φθιωτοί έδειχναν σαφώς πιο άνετοι στο γήπεδο, ελέγχοντας τον ρυθμό και προσπαθώντας να βρεθούν ξανά με αξιώσεις στην περιοχή του Μαλέρμπ. Από την πλευρά τους οι ποδοσφαιριστές του Άκη Μάντζιου έδειχναν εκνευρισμένοι με κάποιες υποδείξεις του Κουτσιαύτη, ενώ έχοντας τους περισσότερους από τους ποδοσφαιριστές του σε κακή μέρα, δεν μπορούσε ούτε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, ούτε να απειλήσει.

Παρ’ όλα αυτά είχε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει, χάρη στο κερδισμένο πέναλτι του Ντουρμισάι, που ανατράπηκε από τον Καρυπίδη στο 40’. Ο άρτι κληθείς στην Εθνική Ελλάδας επιθετικός έστησε τη μπάλα στην άσπρη «βούλα», ωστόσο εκτέλεσε άσχημα, με τον Σαράνοφ να απομακρύνει με τα πόδια στο κέντρο της εστίας και να δέχεται… ντου αποθέωσης από τους συμπαίκτες του!

Το δεύτερο μέρος ήταν ακόμα χειρότερο από το πρώτο, χωρίς αξιόλογες στιγμές ως το 75’. Οι αλλαγές του Μάντζιου, Σιντί Αλί και Άρτσε δεν έκαναν κάτι περισσότερο από τους Τσιλούλη και Μανθάτη, ενώ οι Φθιωτοί μπόρεσαν να «αγγίξουν» το 2-0 σε πιο πολλές φάσεις.

Στο 76’ ο Μπανανά είδε τον Μπερτόλιο να του παίρνει τη μπάλα σε εναέρια μονομαχία, να βγαίνει τετ α τετ, αλλά να στέλνει τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μαλέρμπ. Λίγα λεπτά αργότερα (81’) ο Γάλλος γκολκίπερ είπε «όχι» στην κοντινή κεφαλιά του Μπαράλες και λίγο αργότερα (82’) στο δυνατό σουτ του Τομάς, ενώ στο 88’ το ΔΑΚ κόντεψε να σηκωθεί στο… πόδι, όταν ο Πίτι επιχείρησε να τον «κρεμάσει», αλλά εκείνος μπόρεσε να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ως το φινάλε ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε να εμφανιστεί με αξιώσεις ξανά μπροστά από τον Σαράνοφ, με το τελευταίο σφύριγμα να βρίσκει τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν.

Λαμία: Σαράνοφ, Σκόνδρας (46’ λ.τ Βασιλαντωνόπουλος), Καρυπίδης, Αντέτζο, Βάντερσον, Δημούτσος, Μπλάζιτς, Μπερτόλιο (83’ Πίτι), Επστάιν (65’ Τομάς), Καραμάνος, Μπαράλες

Πανιώνιος: Μάλερμπ, Μασούρας, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Μανιάτης, Κόρμπος, Μανθάτης (62’ Σιντί Αλί), Ντουρμισάι, Τσιλούλης (75’ Άρτσε), Μπουμάλ.

Πηγή: gazzetta.gr