Στον Έβρο η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Στον Έβρο η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη

featured image

Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία όσον αφορά την ασφάλεια των συνόρων και τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, αναφέρθηκε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία έπλεξε το εγκώμιο των αστυνομικών υπηρεσιών, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε το πρωί στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Έβρου.

Την κ. Γεροβασίλη συνόδευσαν ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, και η γενική επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, οι οποίοι μετέβησαν μαζί της στον Έβρο με ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., πετώντας παράλληλα στη συνοριακή γραμμή, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Ακολούθησε σύσκεψη στις Φέρες, παρουσία του γενικού επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, αντιστράτηγου Ανδρέα Αποστολόπουλου, του διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, ταξιάρχου Πασχάλη Συριτούδη, του διευθυντή Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Παναγιώτη Καρτάλη κ.ά.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την ευρύτερη περιοχή του Έβρου σε σχέση με τα σύνορα της χώρας και κατ" επέκταση της ΕΕ. Η υπουργός επισήμανε τον σοβαρό ρόλο της ΕΛ.ΑΣ. η οποία, όπως είπε, ανταποκρίνεται με επαγγελματισμό και ευαισθησία στο σύνθετο έργο της.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη, 30 Απριλίου 2019, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον Έβρο, η εκτελεστική διευθύντρια της EUROPOL, Catherine De Bolle, μαζί με συνεργάτες της, την οποία συνόδευσε η γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη μαζί με κλιμάκιο αξιωματικών και την ενημέρωσε λεπτομερώς για τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές Αρχές στην πραγματοποίηση του έργου τους λόγω του δύσβατου και των ευαίσθητων χαρακτηριστικών της περιοχής.

Επίσης, η κ. Τσιριγώτη της ζήτησε ενίσχυση της συνεργασίας με την EUROPOL για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δικτύων διακίνησης μεταναστών και εμπορίας ανθρώπων, με παράλληλη πρόταση τοποθέτησης «Guest Officers» για δευτερογενείς ελέγχους ασφαλείας.

Η εκτελεστική διευθύντρια της Europol, Catherine De Bolle, είχε δηλώσει: «Ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσεις την κατάσταση στην περιοχή είναι να τη δεις μόνος σου. Είμαι ευγνώμων στις ελληνικές Αρχές για την οργάνωση αυτής της επίσκεψης στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων στην περιοχή του Έβρου. Έχω πλήρη επίγνωση των ιδιαίτερων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και μπορώ να διαβεβαιώσω τις ελληνικές Αρχές για τη συνεχή υποστήριξη της EUROPOL».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ