Την Τετάρτη στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Την Τετάρτη στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης

featured image

Το χρονοδιάγραμμα της συζήτησης της πρότασης εμπιστοσύνης αποφάσισε σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με δεδομένη τη δήλωση του πρωθυπουργού πως οποτεδήποτε κατατεθεί πρόταση μομφής σε βάρος μέλους της κυβέρνησης, θα υποβληθεί πρόταση εμπιστοσύνης, και με δεδομένη την δήλωση του προέδρου της ΝΔ ότι θα υποβληθεί πρόταση μομφής σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη την πρώτη ημέρα επανέναρξης των εργασιών της Ολομέλειας.

Η συζήτηση αναμένεται να αρχίσει στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 8 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής 10 Μαΐου, με ονομαστική ψηφοφορία.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Εφόσον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέσει στην αποψινή συνεδρίαση της Ολομέλειας την πρόταση μομφής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αναμένεται να ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση προχωρά σε πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 18:00 την Τετάρτη με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα μιλήσει και πάλι την Παρασκευή, προτού ξεκινήσει η προβλεπόμενη ψηφοφορία.

Οι διατάξεις για τις 120 δόσεις, που αναμένεται να κατατεθούν άμεσα στη Βουλή, θα εισαχθούν για συζήτηση και επεξεργασία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές την Τετάρτη 8 Μαΐου και την Πέμπτη 9 Μαΐου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ. Το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ