Κούνεβα: Υποκριτική η στάση της ΝΔ στα θέματα της αναπηρίας - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Κούνεβα: Υποκριτική η στάση της ΝΔ στα θέματα της αναπηρίας

featured image

Υποκριτική χαρακτήρισε τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στα θέματα της αναπηρίας, η ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Α" Θεσσαλονίκης, σε αίθουσα της ΕΔΟΘ.

«Η στάση της ΝΔ στα θέματα της αναπηρίας είναι μια τεράστια υποκρισία» τόνισε η κ. Κούνεβα.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Η κ. Κούνεβα αναφέρθηκε στη θητεία της στην ευρωβουλή και στην εμπειρία της από τη στάση συναδέλφων της από κόμματα ιδεολογικά συγγενή με τη ΝΔ, απέναντι στις προτάσεις της Αριστεράς για τα Άτομα Με Αναπηρία - οι οποίες, τόνισε, ήταν και προγραμματικές προτάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αναπηρίας - υποστηρίζοντας, ότι ενώ συμμετείχαν στις συζητήσεις και συνδιαμόρφωναν τα κείμενα, στο τέλος «δεν ψήφιζαν».

«Κι έτσι άφησαν τους ανάπηρους, χωρίς να πάρουν τα πραγματικά μέτρα, που χρειάζονταν» είπε η κ. Κούνεβα.

Υπογράμμισε, ότι και σε θέματα προσβασιμότητας, δομών στήριξης, ψήφιζαν επιμέρους ρυθμίσεις, κατά περίπτωση, ή απέρριπταν εισηγήσεις. Ανέφερε, ως παράδειγμα, ότι η προτεινόμενη έκθεση για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των μεταναστριών οικιακών βοηθών, ώστε να «πάψουν να είναι αόρατες», να ασφαλίζονται, να έχουν ωράριο κ.τ.λ. «καταψηφίστηκε από τους δεξιούς». Σημείωσε, ωστόσο, ότι χώρες - μέλη έλαβαν τη σχετική έκθεση για να την αξιοποιήσουν και κάποιες χώρες ήδη το έπραξαν.

Επίσης, ανέφερε, ότι διαφημιστικό του υποψηφίου περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, έξω από τα γραφεία του, εμπόδιζε τη διάβαση τυφλών στο πεζοδρόμιο - σημείωσε, ωστόσο, ότι απομακρύνθηκε αργότερα - και πρόσθεσε: «Αυτό δείχνει και την άγνοια και την περιφρόνηση τους στους ανάπηρους. Και τα δύο είναι επικίνδυνα».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ