Αλέξης Τσίπρας: Ζητάω την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού πάνω σε ένα σχέδιο ανάτασης - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Αλέξης Τσίπρας: Ζητάω την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού πάνω σε ένα σχέδιο ανάτασης

featured image

«Ζητάω την εμπιστοσύνη της βουλής, στις 26 Μαΐου την εμπιστοσύνη του λαού. Πλάνο ενίσχυσης των πολλών. Πλάνο για το σήμερα και το αύριο. Ένα πλάνο που αφορά την επόμενη 4ετια. Την αναπτυξιακή μας πορεία», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην αρχή της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την πρότασή του για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Οπως τόνισε, ζητάει την ψήφο εμπιστοσύνης με στόχο:

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

-Τη διατήρηση και ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας.

-Την επιτάχυνση της πορείας επιστροφής της χώρας αλλά και των πολλών στη κανονικότητα μετά την έξοδό μας από τα μνημόνια.

Αμέσως η συζήτηση πήρε φωτιά όταν αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «κρυπτόμενο» και οι βουλευτές της ΝΔ αντέδρασαν έντονα.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε «κάντε λίγο ησυχία θα τα ακούσετε σήμερα». Ενώ σχολίασε «δεν ήρθα για να αντιπαρατεθώ με τον κρυπτόμενο κ. Μητσοτάκη. Του έχω ζητήσει να κάνουμε μία κουβέντα εφ’ όλης της ύλης. Δεν ήρθα να τον συναγωνιστώ στον κιτρινισμό και στη μαύρη προπαγάνδα. Σε αυτά είναι ασυναγώνιστος. Αυτά μπορεί να κάνει ο άνθρωπος, αυτά κάνει». Ενώ συμπλήρωσε ότι «δεν ήρθα να αντιπαρατεθώ μαζί του στα ασήμαντα, αλλά για να αντιπαρατεθώ στο πολιτικό του σχέδιο».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι: «Είναι το ίδιο σχέδιο που οδήγησε στην πολιτική λεηλασία και οδήγησε στην απόγνωση εκατομμύρια ανθρώπους. Αυτό επιθυμεί να εφαρμόσει πάλι σε περίπτωση που τον εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός».

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι: «Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν θα συνεχίσουμε την πορεία μας σε ένα δρόμο κοινωνικής ανάπτυξης για τα συμφέροντα των πολλών ή θα γυρίσουμε πίσω. Σαν σήμερα πριν από 9 χρόνια μπήκαμε σε αυτή την τραγωδία επειδή εσείς, η παράταξη σας, είχε αφήσει τη χώρα ανοχύρωτη στο πελατειακό κράτος, στη διαφθορά, χωρίς μια πολιτική στήριξης για τους αδύναμους».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ