Εθνικές εκλογές 2019: «Μπλόκο» στη Χρυσή Αυγή για περίπτερο στον δήμο Θεσσαλονίκης - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Εθνικές εκλογές 2019: «Μπλόκο» στη Χρυσή Αυγή για περίπτερο στον δήμο Θεσσαλονίκης

featured image

Κατά τη διάρκεια του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του, αποφάσισε τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από την κατανομή των διαφημιστικών στεγάστρων στα πολιτικά κόμματα και στους συνδυασμούς ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με την κατανομή, το 70% των στεγάστρων (περίπου 140 θέσεις) που υπάρχουν στον δήμο Θεσσαλονίκης θα διατεθούν στα κόμματα που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές του 2014, κατ" αναλογία ως προς την εκλογική δύναμη, με εξαίρεση το Ποτάμι και τους Ανεξάρτητους Έλληνες που δεν θα συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου.

Το άλλο 30% των διαφημιστικών στεγάστρων στην πόλη (περίπου εξήντα θέσεις), μαζί με αυτά που «κόπηκαν» από τη Χρυσή Αυγή, θα διατεθούν στα κόμματα που δεν είχαν παρουσία στη Βουλή και στα νεοεμφανιζόμενα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Σίμος Μπενσασσών, ζήτησε από τους εκπροσώπους των κομμάτων να προστατεύσουν την ευταξία της πόλης ενόψει των βουλευτικών εκλογών και να αποφύγουν τη ρύπανση με προεκλογικά φυλλάδια και αφίσες.