Βαρουφάκης: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Βαρουφάκης: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

featured image

Δεν πρόκειται ποτέ να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, προανήγγειλε ο Γιάννης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας στον Βόλο και υπεραμύνθηκε της θέσης του κόμματός του σημειώνοντας ότι «δεν είμαστε ανοιχτοί να στηρίξουμε κυβέρνηση που καταστρέφει τη χώρα».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αφού επιτέθηκε σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές που εφάρμοσαν, ανέπτυξε τις προτάσεις του Μέρα25, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της οικονομίας και της εργασίας και τόνισε την ανάγκη μείωσης της φορολόγησης και των ασφαλιστικών εισφορών, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να μπει τέλος στην εργασία με μπλοκάκι. Ανέφερε, δε, ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα πραγματοποιηθούν η πανευρωπαϊκή και η πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την περίοδο του 2015 όταν ήταν υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «πρέπει να αποδράσουμε από τη φυλακή του χρέους και τη δουλοπαροικία. Το 2015 δεν θα επαναληφθεί», ενώ κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ως κόμματα του μνημονιακού τόξου, που υπακούν στους δανειστές και κατέληξε: «Εμείς δεν θα ρωτήσουμε τους δανειστές αλλά θα νομοθετήσουμε. Εάν είναι διατεθειμένοι οι δανειστές να μας πετάξουν από το ευρώ, επειδή θέλουμε να κάνουμε το αυτονόητο, ας το κάνουν.

Ιδού η Ρόδος, εμείς τους προκαλούμε. Δεν θέλουμε ως εθνικό νόμισμα τη δραχμή, ούτε Grexit και ρήξη με τους δανειστές, αλλά δεν φοβόμαστε. Ακόμα και να μας πετάξουν από το ευρώ, καλύτερα θα είμαστε από τη διαδικασία ερημοποίησης της χώρας. Όταν έχεις πτωχεύσει, όλα έχουν ρίσκο. Τι μας φοβίζει πιο πολύ; Η ερημοποίηση της χώρας ή το Grexit; Το Grexit είναι μια κούφια απειλή».