Γιάννης Δραγασάκης: Οι εργαζόμενοι ανησυχούν εάν προκύψει άλλη τάξη πραγμάτων - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Γιάννης Δραγασάκης: Οι εργαζόμενοι ανησυχούν εάν προκύψει άλλη τάξη πραγμάτων

featured image

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «APLHA 98.9», ο Γιάννης Δραγασάκης, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο Δυτικό Τομέα Αθήνας, έκανε μια εκτενή αναφορά στα διλήμματα των εκλογών και εξέφρασε τις ανησυχίες του για την επόμενη ημέρα, όσον αφορά τα εργασιακά.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «μιλώντας καθημερινά με εργαζόμενους σε δημόσιες δομές στη Δυτική Αθήνα ακούω την ανησυχία τους για την επόμενη ημέρα και τις θέσεις εργασίας τους εάν μετά της 7 Ιουλίου προκύψει μια άλλη τάξη πραγμάτων, που θέλει να θέσει στο περιθώριο το δημόσιο. Μιλώντας καθημερινά με εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ακούω την ανησυχία τους για τους μισθούς τους, τα εργασιακά δικαιώματά τους και το αν η ανεργία θα συνεχίσει να μειώνεται, εάν μετά τις 7 Ιούλη δεν συνεχίσει η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2015».

Παραλλήλως, ο κύριος Δραγασάκης έκανε λόγο για «Αναπτυξιακή Στρατηγική 100+ προοδευτικών μεταρρυθμίσεων». Συγκεκριμένα, ανέφερε «στην καρδιά της κρίσης και της χρεοκοπίας ήταν το παλιό παραγωγικό μοντέλο. Εμείς έχουμε μια Αναπτυξιακή Στρατηγική 100+ προοδευτικών μεταρρυθμίσεων με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για ένα νέο υπόδειγμα Βιώσιμης, Δίκαιης και χωρίς αποκλεισμούς Ανάπτυξης (...) Αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ δεν διαθέτει πρόγραμμα αλλά συνθήματα, αλλιώς τι άλλο είναι το λιγότεροι φόροι ή η ανάπτυξη 4%, όταν δεν λες πως θα γίνουν ή και αφήνουν άθικτο το κρατικοδίαιτο παραγωγικό μοντέλο της χρεοκοπίας».

«Ασφαλώς η κοινωνία θα αποφασίσει και οι πολίτες θα κρίνουν στις 7 Ιουλίου, αλλά μια νέα 4ετία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαία για να υλοποιήσουμε και να ολοκληρώσουμε τους μεγάλους μετασχηματισμούς που χρειάζεται η χώρα σε όλα τα επίπεδα», ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Παρότι η Δημοκρατία μας χάρη στις προσπάθειες όλων, και ευτυχώς, είναι εδραιωμένη, η ποιότητά της φθίνει. Το δικαίωμα της ψήφου είναι κατάκτηση, για να το απαξιώνουμε. Άρα είναι σημαντική η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στις κάλπες της 7ης Ιουλίου», είπε σε άλλο σημείο, της συνέντευξης.

Ο κύριος Δραγασάκης σχολίασε επίσης τη ρητορική του κυρίου Μητσοτάκη για «αυτοδυναμία ή εκλογές 15Αύγουστο»: «Την ακούω πολύ αρνητικά. Μοιάζει με τον εκβιασμό του Γενάρη 2015: «Σαμαράς ή εξοδος από ευρώ». Οι εκβιασμοί δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία. Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν ούτε αδιέξοδα ούτε μονόδρομοι», διεμήνυσε. «Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι κουφές, συνήθως. Αυτοδύναμες κυβερνήσεις χρεοκόπησαν τη χώρα», ανέφερε ακόμη ο κ. Δραγασάκης, για να προσθέσει: «Στην Ευρώπη υπάρχουν αρκετές κυβερνήσεις συνεργασίας, δεν είναι κάτι επικίνδυνο. Περίπτωση συνεργασίας με τη ΝΔ δεν υπάρχει, όμως. Υπάρχουν δύο πόλοι, η Αριστερά και η Δεξιά. Εκτός Μνημονίων, συνεργασία μπορεί να υπάρχει μόνο μεταξύ δυνάμεων με προγραμματικές συγκλίσεις».

Εν κατακλείδι δήλωσε πως «βέβαια και υπάρχει η δυνατότητα ανατροπής των συσχετισμών που προέκυψαν στις ευρωεκλογές. Στις 7 Ιούλη δίνεται μια διλημματική μάχη. Βρισκόμαστε στο τέλος μιας κρίσης. Οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν στη βάση της εμπειρίας αυτών των χρόνων και των προοπτικών της χώρας», σημείωσε ο Γ. Δραγασάκης.