Τσακαλώτος: Η μεσαία τάξη δεν έχει κανένα συμφέρον να πάει με την νεοφιλελεύθερη παράταξη - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Τσακαλώτος: Η μεσαία τάξη δεν έχει κανένα συμφέρον να πάει με την νεοφιλελεύθερη παράταξη

featured image

Μήνυμα προς τη μεσαία τάξη απευθύνει ο υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφέροντας ότι τα κοινωνικά στρώματα αυτά «δεν έχουν πραγματικά κανένα συμφέρον να πάνε με την νεοφιλελεύθερη παράταξη».

«Εμείς προτείνουμε μεγαλύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ για το 77% των ιδιοκτητών και μικρότερη για τους υπόλοιπους. Η ΝΔ προτείνει ίδια μείωση για όλους. Μιλάει επίσης για πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Εμείς λέμε κατάργησή της για το 92% της κοινωνίας και μείωσή της για τα υψηλότερα εισοδήματα. Αυτό όμως εξοικονομεί μισό δισ. που θα πάει στην Υγεία και την Παιδεία. Ποιο πρόγραμμα συμφέρει τη μεσαία τάξη;», λέει ο υπουργός σε συνέντευξή του στην «Αυγή».

Παράλληλα συγκρίνει τα οικονομικά και όχι μόνο, προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, λέγοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία μας λέει ότι θα μειώσει τους φόρους (αν και δεν είναι ξεκάθαρη για το πότε) κόβοντας τις δαπάνες (αλλά δεν λέει ποιες) και έτσι θα φέρει ανάπτυξη. Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι μια πολυφορεμένη δεξιά λογική, χωρίς όμως κοστολόγηση, μια κακή απομίμηση της πολιτικής Τραμπ» και συνεχίζει: «Σε τι θυμίζει σήμερα η χώρα αυτό που παραλάβαμε το 2015; Κοιτάξτε όλους τους δείκτες, κυρίως του κοινωνικούς, αλλά και τους οικονομικούς: της φτώχιας, της ανεργίας, της υγειονομικής κάλυψης, της επισφάλειας, την κοινωνικής προστασίας».

Επιπλέον τονίζει ότι υπήρξε εγκαίρως στρατηγική συμμαχιών δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι η ταυτότητα του κόμματος, μετά το πέρας των εθνικών εκλογών, θα πρέπει να είναι εκείνη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και όχι να μετακομίσει σε άλλη πολιτική οικογένεια.