Η Γιουβέντους θέλησε να ανταποδώσει μια χάρη 116 ετών στη Νοτς Κάουντι, αλλά βρήκε… τοίχο - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Η Γιουβέντους θέλησε να ανταποδώσει μια χάρη 116 ετών στη Νοτς Κάουντι, αλλά βρήκε… τοίχο

featured image

Οι δεσμοί της Γιουβέντους με τη Νοτς Κάουντι είναι γνωστοί στους περισσότερους ποδοσφαιρόφιλους. Για όσους δεν είναι τόσο μυημένοι με αυτό το κομμάτι, ο ιστορικός αγγλικός σύλλογος ήταν αυτός που ουσιαστικά έδωσε τα χρώματα στην ιταλική ομάδα, η οποία είναι στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, κι ας δημιουργήθηκε αρκετά χρόνια αργότερα, παρότι αναφέρεται ως «Βέκια Σινιόρα», δηλαδή «Γηραιά Κυρία».

Ήταν το 1903, όταν η Γιούβε φόρεσε για πρώτη φορά την κλασσική της εμφάνιση, τη λευκή με τις μαύρες ρίγες, έχοντας προηγηθεί μια περίοδος που φορούσε ροζ, χάρη στη Νοτς Κάουντι. «Πατώντας» πάνω σε αυτήν την ιστορία, οι Άγγλοι ζήτησαν βοήθεια από τους Ιταλούς φίλους τους, καθώς διανύουν μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, ως… ανταπόδοση για αυτό που συνέβη πριν από 113 χρόνια.

Οι άνθρωποι των «μπινακονέρι» όχι μόνο έκαναν ξεκάθαρη την προθυμία τους να βοηθήσουν, αλλά ζήτησαν άμεσα λεπτομέρειες για το πώς θα μπορέσουν να στείλουν εμφανίσεις στην αγγλική ομάδα, καθώς λόγω των οικονομικών προβλημάτων οι δικές της είναι μπλοκαρισμένες. Με άλλα λόγια οι παίκτες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς τις… φόρμες εργασίας τους.

Ο διοικητικός ηγέτης της Γιουβέντους, ο Αντρέα Ανιέλι, έδειξε άμεσα αντανακλαστικά και θέλησε να λύσει τάχιστα το πρόβλημα που προέκυψε στον σύλλογο του Νότιγχαμ, τροφοδοτώντας με εμφανίσεις που δημιουργεί η εταιρεία-χορηγός που ντύνει τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την παρέα του. Ωστόσο, η κίνηση αυτή έπεσε στο κενό, καθώς η Νοτς Κάουντι έχει συμφωνία με άλλη εταιρεία ένδυσης, για τα επόμενα δύο χρόνια.

Για να καταλάβει κανείς το πόσο σημαντικό είναι το ιστορικό δέσιμο ανάμεσα στους δύο συλλόγους, η Γιούβε είχε καλέσει τους «μάγκπαϊες» το 2011, ώστε να παίξουν μαζί το πρώτο παιχνίδι στο νέο της γήπεδο, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 8 Σεπτεμβρίου εκείνου του έτους.