Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις 2019 - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις 2019

featured image

Εκπνέει ο χρόνος για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία και μετά από δυο ημέρες την Τετάρτη 31η Ιουλίου οι φορολογούμενοι που πήραν την κρυάδα  από το εκκαθαριστικό της Εφορίας θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Στην αποσαφήνιση πως δεν θα δοθεί άλλη παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η οποία λήγει στις 29 Ιουλίου, προχώρησε πριν από λίγες μέρες ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία, Απόστολος Βεσυρόπουλος. Στην ανακοίνωσή του για το θέμα ο κ. Βεσυρόπουλος σημειώνει τα εξής: «Θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που εκπνέει στις 29 Ιουλίου. Άλλωστε, το σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων έχει ανοίξει από τις 28 Μαρτίου, διάστημα που θεωρείται ικανό και εύλογο για να έχουν τη δυνατότητα όλοι να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις. Στόχος μας είναι να εμπεδωθεί η εικόνα ενός κράτους που θα είναι σοβαρό, συνεπές και αξιόπιστο απέναντι στους πολίτες, εμπνέοντας ανάλογες συμπεριφορές».

Όσοι δεν υποβάλουν τη δήλωσή τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων από 100 έως 500 ευρώ.

Μαζί με την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, πάνω από 1 εκατ. επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να καταβάλουν μέχρι την τελευταία ημέρα του Ιουλίου το ΦΠΑ για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Θα είναι το πρώτο μεγάλο κρας τεστ για τα έσοδα του προϋπολογισμού καθώς στις εισπράξεις του ΦΠΑ θα αποτυπωθεί η μείωση των συντελεστών στην εστίαση και τα τυποποιημένα τρόφιμα που ισχύει από τις 20 Μαΐου.