Basket League: Άρης-ΠΑΟΚ σε πρεμιέρα μετά από 24 χρόνια με αρκετές συμπτώσεις - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Basket League: Άρης-ΠΑΟΚ σε πρεμιέρα μετά από 24 χρόνια με αρκετές συμπτώσεις

featured image

Με δύο ντέρμπι, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ξεκινά το νέο πρωτάθλημα της Basket League, όπως προέκυψε από τη χθεσινή κλήρωση. Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία έβγαλε να αναμετρηθούν την 1η αγωνιστική Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-ΑΕΚ και Άρης-ΠΑΟΚ.

Όσον αφορά την παραδοσιακή κόντρα στη Μακεδονία, θα πραγματοποιηθεί σε πρεμιέρα μετά από 23 ολόκληρα χρόνια. Η τελευταία φορά που «κίτρινοι» και «ασπρόμαυροι» τέθηκαν αντιμέτωποι στην πρώτη «στροφή» του πρωταθλήματος ήταν στις 14 Σεπτεμβρίου 1996, ενώ φέτος το ματς θα γίνει ακριβώς δύο εβδομάδες αργότερα.

Τότε, ο ΠΑΟΚ ήταν τυπικά γηπεδούχους στο «Αλεξάνδρειο», με τον Άρη ωστόσο να επικρατεί με 73-62. Στον πάγκο των νικητών καθόταν τότε ο Σούλης Μαρκόπουλος, ο οποίος θα ξεκινήσει από εκεί τη νέα σεζόν, στην τέταρτη θητεία του. Μάλιστα, θα έρθει αντιμέτωπος με έναν σύλλογο τον οποίο υπηρέτησε επί οκτώ σερί χρόνια (2009-17).

Μάλιστα, οι συμπτώσεις δεν σταματούν εκεί, καθώς οι «κίτρινοι» θα αντιμετωπίσουν... στα καπάκια τον Ηρακλή, όπως είχε συμβεί και το 1996. Τότε, όμως, ο Άρης ήταν γηπεδούχος.