Το κόμμα του Βαρουφάκη αγνοεί τον ευρωπαϊκό κανονισμό προστασίας των δεδομένων - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Το κόμμα του Βαρουφάκη αγνοεί τον ευρωπαϊκό κανονισμό προστασίας των δεδομένων

featured image

Πλήρη άγνοια του νέου Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων, του πολυσυζητημένου GDPR (General Data Protection Regulation) έχουν στο κόμμα ΜέΡΑ25 του κ. Γιάννη Βαρουφάκη. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι από την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών μέχρι και σήμερα, στέλνουν συνεχώς ενημερωτικά email σε αποδέκτες που δεν έχουν συναινέσει για κάτι τέτοιο.

Και άντε πες, ότι βρήκαν μια λίστα με διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τις οποίες εκμεταλλεύτηκαν για να προβάλλουν τις δραστηριότητές τους. Το θέμα όμως είναι ότι κατά παράβαση του GDPR δεν υπάρχει πουθενά στα μηνύματα που στέλνουν η επιλογή να μην συνεχίσει να λαμβάνει κάποιος email από τον εν λόγω αποστολέα.

Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό, θα πρέπει στο κάτω μέρος του κειμένου να υπάρχει μια ερώτηση του στιλ «Πείτε μας εάν θέλετε να λαμβάνετε μηνύματα από εμάς», έτσι ώστε να δηλώνεις οικειοθελώς εάν θέλεις να ξαναπαίρνεις ή όχι mail από το ΜέΡΑ25 ή από οποιοδήποτε άλλο κόμμα.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες το ΜέΡΑ25 έστελνε με παράτυπο τρόπο τις ομιλίες των βουλευτών στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, ενώ μόλις σήμερα το πρωί εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες παραλήπτες, έλαβαν επίσης μια ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του κόμματος και αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου κ. Σοφία Σακοράφα, χωρίς όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία να υπάρχει πουθενά η επιλογή «unsubscribe from this list» ως είθισται. Όχι τίποτε άλλο, αλλά η κ. Σακοράφα ήταν και πρώην ευρωβουλευτής, οπότε γνωρίζει καλά τη βαρύτητα που έχουν οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί...