ΠΑΟΚ: Εντυπωσιακός στην πρόβα τζενεράλε πριν τον Άγιαξ - Kamarini.com

Breaking

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

ΠΑΟΚ: Εντυπωσιακός στην πρόβα τζενεράλε πριν τον Άγιαξ

featured image

Στην πρόβα τζενεράλε ενόψει Άγιαξ, ο ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα πήρε άριστα απέναντι στη Φορτούνα Σίταρντ, την οποία έβαλε... στα σχοινιά και την έβγαλε νοκ-άουτ σε χρόνο ρεκόρ. Μέχρι και στις εξέδρες οι περίπου 300 φίλοι του «δικεφάλου» έκαναν προθέρμανση με συνθήματα ενόψει των δύο μονομαχιών με τους νταμπλούχους Ολλανδίας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει καταλήξει στους βασικούς, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στο φιλικό κόντρα στον ολλανδικό σύλλογο,ενώ είχε φανεί και από τα προηγούμενα φιλικά του δευτέρου σταδίου προετοιμασίας, όπως και στις προπονήσεις. Με μια διαφορά: μέχρι πριν λίγες μηέρες έλειπε το… τείχος στη θέση του αμυντικού χαφ. Με το που ήρθε ο Εσίτι και έδειξε ότι πατάει καλά, οι Ντάγκλας Αουγκούστο και ο Γιόζιπ Μίσιτς είδαν ότι δεν χωρούν στην αρχική ενδεκάδα, όπως συμβαίνει από την αρχή της προετοιμασίας με τον Μίροσλαβ Στοχ. Και πού να επιστρέψουν υγιείς ο Αντρέ Βιεϊρίνια και ο Χοσέ Μαουρίσιο…

Ο Φερέιρα πάει στα σίγουρα. Από τις πρώτες του ημέρες στην ομάδα υποστήριξε ότι γνώριζε για την ποιότητα του «ασπρόμαυρου» ρόστερ, ανακάτεψε την τράπουλα (Καντουρί και Πέλκας σε νέους ρόλους) και έχει καταλήξει σε ένα σχήμα που θυμίζει τον ΠΑΟΚ του… Λουτσέσκου. Με ορισμένες βασικές διαφορές στον τρόπο ανάπτυξης και προσέγγισης του παιχνιδιού. Ο νέος «δικέφαλος» παίζει πιο επιθετικά, πιέζει πολύ περισσότερο, παίζει πιο γρήγορα, έχει και αδυναμίες. Και αυτές θα πρέπει να τις δουλέψει μέχρι τα ματς με τον Άγιαξ.

Καταιγιστικός από την αρχή του ματς

Στα πρώτα 18 λεπτά οι νταμπλούχοι Ελλάδας είχαν πετύχει τρία γκολ, λίγο αργότερα ο Τσούμπα Άκπομ έφτασε στο αυθεντικό χατ-τρικ και ο Άγγλος σέντερ φορ ολοκλήρωσε την εντυπωσιακή βραδιά του με το καρέ των γκολ στο 52ο λεπτό. Οι παίκτες του «δικεφάλου», παρότι επρόκειτο για ένα φιλικό παιχνίδι, είχαν όρεξη, έβγαλαν πάθος, ήταν αποτελεσματικοί και δεν συνάντησαν κανένα πρόβλημα να κάνουν σμπαράλια την άμυνα της Φορτούνα. Όποια ώρα και στιγμή ήθελαν έφταναν στην αντίπαλη άμυνα και σκόραραν. Τα πέντε γκολ είναι λίγα βάσει της συνολικής εικόνας και των ευκαιριών που είχαν οι δύο ομάδες.

Ο Δημήτρης Πέλκας, μέχρι που αποχώρησε προληπτικά, λόγω ενοχλήσεων, αλλά και ο Ομάρ Ελ  Καντουρί (με δύο ασίστ) είχαν... τρελά κέφια και από τα δικά τους πόδια ξεκίνησαν όλες οι επιθετικές ενέργειες που κατέληξαν σε γκολ, ενώ ο Άντερσον Εσίτι -στο ανεπίσημο ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα- όσο περνούσε η ώρα έβρισκε ρυθμό και πατήματα, ανταποκρινόμενος πολύ καλά στον ρόλο του κόφτη.

Και φυσικά υπήρχε ο Άκπομ. Με τα τέσσερα γκολ που πέτυχε, έκλεψε όλη τη δόξα από τους συμπαίκτες του. Ο Άγγλος φορ άνοιξε νωρίς λογαριασμό, πριν καν συμπληρωθούν πέντε λεπτά στο παιχνίδι. Ακολούθησε η εξαιρετική συνεργασία του Ελ Καντουρί με τον Πέλκα για το 0-2, φοβερή δημιουργία του Λέο Ζαμπά και δεύτερο γκολ, αλλά και το τραγικό λάθος του Αλεξάνδρου Πασχαλάκη, που έδωσε την ευκαιρία στον Ντάμασκαν να σκοράρει για τη Φορτούνα.

Από εκεί και μετά ο εκπληκτικός Χοσέ Κρέσπο, έκανε τα πάντα πίσω από το κέντρο, μέχρι και την πάσα στον Άκπομ για το 1-4, ενώ ο Ελ Καντουρί με τη δεύτερη ασίστ έχρισε εκ νέου σκόρερ τον Άγγλο επιθετικό.

Φορτούνα Σιτάρντ: Κοσέλεβ, Νίνα Αμιό, Σμετς, Καριαλάινεν, Καρμπονέλ, Ντίμερς, Πάσλακ, Ουγκούρ, Πίντο, Νταμάσκαν.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ζαμπά (93’ Τσιγγάρας), Εσίτι, Ελ Καντουρί (84’ Κάτσε), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (43’ Λάμπρου), Άκπομ.

Πηγή: gazzetta.gr