Γιάννης Ραγκούσης: Δε ξέρω αν θα αντέξει η Γεννηματά στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Γιάννης Ραγκούσης: Δε ξέρω αν θα αντέξει η Γεννηματά στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

featured image

Στη συνεννόηση των Ευρωπαίων ηγετών, σοσιαλιστών και αριστερών για τα μείζονα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας αναφέρθηκε ο  Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξή του, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ενώ τοποθετήθηκε και εναντίον της κυρίας Γεννηματά.

«Όλοι εμείς που έχουμε κάνει αυτή την επιλογή καθαρά εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια, έχουμε υποστεί όλες τις επιθέσεις που ξέρετε ότι εκπορεύονται από το γνωστό κέντρο, το οποίο έχει συγκροτηθεί με στόχο να κάνει πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη πάση θυσία. Ήθελαν το διαίρει και βασίλευε... δυστυχώς το παιχνίδι τους το παίζει μέχρι τέλους η κ. Γεννηματά», σημείωσε.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, στην Β" Πειραιώς, ερωτηθείς για το κατά πόσο μια διαφαινόμενη ανάληψη της ηγεσίας της Κομισιόν από τον Φρανς Τίμερμανς, μπορεί να προκαλέσει τελικά αλλαγή της στάσης του ΚΙΝΑΛ, απάντησε ως εξής: «Η περίπτωση της κυρίας Γεννηματά και του ΚΙΝΑΛ είναι ιδιαίτερη, καθορίζεται από παράγοντες που δεν σχετίζονται με ιδεολογία, αρχές και αξίες, αλλά με κύκλους συμφερόντων που θέλουν πάση θυσία τον έλεγχο του κράτους, να τον παραδώσουν στον κ. Μητσοτάκη και τα μέλη της οικογένειάς του, να υλοποιήσουν τα συμβόλαια που έχουν συνάψει μαζί τους... Προσδοκώ όμως, μετά τις εκλογές να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο στο ΚΙΝΑΛ, πιστεύω ότι η κυρία Γεννηματά θα απομονωθεί, δεν ξέρω καν αν θα αντέξει να παραμείνει στην ηγεσία του. Για να μπορέσει να μείνει στην ηγεσία, όχι απλώς θα πάει σε ψήφο ανοχής προς τον κύριο Μητσοτάκη αν της δοθεί η δυνατότητα, αλλά θα μπει κανονικά στην κυβέρνηση».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Γ. Ραγκούσης τόνισε ότι η ΝΔ στις ευρωεκλογές πήρε 1,85 εκατομμύρια ψήφους, περίπου όσες και ο Σαμαράς το 2012, συνεπώς «δεν είναι ψηφισμένη η ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη από 3 εκατομμύρια, κάτι που θα μας έκανε να πούμε ότι έχει κριθεί η μάχη. Είναι απολύτως ρεαλιστικό να υποστηρίζουμε ότι μπορεί να γίνει η μεγάλη ανατροπή».