Σπύρος Λάππας: Επικοινωνιακή αθλιότητα τα περί αποφυλάκισης του Κορκονέα λόγω του νέου ποινικού κώδικα - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Σπύρος Λάππας: Επικοινωνιακή αθλιότητα τα περί αποφυλάκισης του Κορκονέα λόγω του νέου ποινικού κώδικα

featured image

Για «επικοινωνιακή αθλιότητα» με την οποία επιχειρείται, όπως αναφέρει, να χρεωθεί στον νέο ποινικό κώδικα (που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ) κάθε δικαστική απόφαση που δε συνάδει με το περί δικαίου λαϊκό αίσθημα, κάνει λόγο ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας.

«Ουδέν ψευδέστερον», τονίζει, αναφερόμενος σε «ορυμαγδό δημοσιευμάτων και σχολίων στο διαδίκτυο που κατατείνουν στην παραδοχή ότι οι δικαστικές αποφάσεις και κρίσεις των τελευταίων ημερών (υποθέσεις  Φλώρου και Επ. Κορκονέα), που δεν συνάδουν με το περί δικαίου λαϊκό αίσθημα, στηρίζονται και οφείλονται στο περιεχόμενο των διατάξεων του νέου ποινικού κώδικα».

Σημειώνει πως «οι δύο αυτές υποθέσεις, αφορούσαν δύο θεσμούς, πρώτον τον θεσμό της υφ" όρον απόλυσης (υπόθεση Φλώρου) και δεύτερον τον θεσμό των ελαφρυντικών (υπόθεση Επ. Κορκονέα). Ο μεν πρώτος θεσμός υπάρχει στο ελληνικό ποινικό σύστημα ήδη εδώ και περισσότερο από εκατό χρόνια», αναφέρει.

Ο δεύτερος, συνεχίζει, «προβλέπεται στο ελληνικό ποινικό σύστημα ήδη εδώ και περισσότερο από 70 χρόνια και είναι γνωστό στους νομικούς κυρίως ότι δεν αποτελούσε ούτε αποτελεί υπό την ισχύ του νέου ποινικού κώδικα μια κλειστή λίστα, αλλά αντιθέτως ο δικαστής μπορεί να θεωρήσει οτιδήποτε ως ελαφρυντική περίπτωση και να επιβάλει ελαφρύτερη ποινή».