Κωστής Χατζηδάκης: Αυτό είναι το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Κωστής Χατζηδάκης: Αυτό είναι το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ

featured image

«Εμείς σε αντίθεση με τη "μισή ΔΕΗ" του κ. Τσίπρα, θα παλέψουμε για μεγαλύτερη και ισχυρή ΔΕΗ. Να μεγαλώσει η ΔΕΗ, να ανέβει το μερίδιό της στην αγορά. Διότι το 50% το οποίο συμφωνήσατε, σημαίνει πως πρέπει να χάσει 4 εκατ. πελάτες σε 4 χρόνια», τόνισε ο νέος υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής για το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διάσωση της ΔΕΗ.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, «επιδιώκουμε κατάργηση των ΝΟΜΕ για να σταματήσει η ΔΕΗ να πουλάει ρεύμα κάτω του κόστους και να δουλεύει υπέρ των ανταγωνιστών της. Την ενισχύουμε οικονομικά με τα τέλη Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και τους πόρους από τα Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος».

Συνέχισε λέγοντας πως «ενθαρρύνουμε τη μετάβαση της ΔΕΗ προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες. Το μερίδιο αγοράς που σήμερα κατέχει η ΔΕΗ στις ΑΠΕ είναι ελάχιστο, περίπου 2,9% και αποτελεί ντροπή, σε σχέση με τις διεθνείς εξελίξεις στις ΑΠΕ».

Μίλησε επίσης για μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, εξορθολογισμό τιμολογιακής πολιτικής (χωρίς επιβάρυνση καταναλωτών), στοχευμένες εθελούσιες εξόδους προσωπικού, είσπραξη χρεών από στρατηγικούς κακοπληρωτές.

«Ενισχύουμε τη ρευστότητα της ΔΕΗ κυνηγώντας τα μεγάλα ψάρια και εισπράττοντας από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές – μόλις 60.000 καταναλωτές χρωστούν περίπου 800 εκατομμύρια στην εταιρία. Για τους κοινωνικά αδύναμους συμπολίτες μας θα υπάρχει πάντοτε ειδική μέριμνα», συνέχισε ο υπουργός.

«Από πλευράς μου, διαβεβαιώνω προς πάσα κατεύθυνση πως ήρθα εδώ για να συμβάλω στη σωτηρία της ΔΕΗ προς όφελος των καταναλωτών, των εργαζομένων της επιχείρησης και της εθνικής οικονομίας. Σε αντίθεση με τη "μισή ΔΕΗ" του κ. Τσίπρα, θα παλέψουμε για μια μεγαλύτερη και ισχυρή ΔΕΗ», υπογράμμισε.

Από πλευράς μου, διαβεβαιώνω προς πάσα κατεύθυνση πως ήρθα εδώ για να συμβάλω στη σωτηρία της ΔΕΗ προς όφελος των καταναλωτών, των εργαζομένων της επιχείρησης και της εθνικής οικονομίας. Σε αντίθεση με τη «μισή ΔΕΗ» του κ. Τσίπρα, θα παλέψουμε για μια μεγαλύτερη και ισχυρή ΔΕΗ.