Κυριάκος Μητσοτάκης: Ζητώ ισχυρή εντολή για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ζητώ ισχυρή εντολή για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες

featured image

Ισχυρή εντολή για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες μέσα στο καλοκαίρι ζητεί στις εθνικές εκλογές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν νομίζω πως πρέπει να μπούμε σε λογική παζαριών ή εκπτώσεων» πρόσθεσε, αναφερόμενος στα σενάρια της επόμενης ημέρας μετά την 7η Ιουλίου.

Καταλόγισε παλινωδίες στο Κίνημα Αλλαγής και εκτίμησε πως πολλοί που το επέλεξαν στις προηγούμενες εκλογές θα εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία όχι επειδή γίνονται Νέα Δημοκρατία αλλά επειδή αντιλαμβάνονται το διακύβευμα της σταθερής, ισχυρής κυβέρνησης με ορίζοντα 4ετίας. Αυτό είναι που θα οδηγήσει κόσμο να στηρίξει τη ΝΔ χωρίς να ταυτίζονται μαζί της, τόνισε και επισήμανε: «Δεν συμφωνο0ύμε σε όλα με τους πολίτες που μας στήριξαν αλλά συμφωνούμε στα βασικά, δράσεις για να υπάρξουν νέες δουλειές, αποκατάσταση της ποιότητας της δημοκρατίας, σταθερή διακυβέρνηση που θα επαναφέρει την κανονικότητα».

«Αυτός είναι ο λόγος που ζητώ ισχυρή εντολή και είμαι αισιόδοξος πως το βράδυ της 7ης Ιουλίου θα πάμε πολύ καλά» πρόσθεσε στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με την ψήφο στα πολύ μικρά κόμματα, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε πως στις ευρωεκλογές ένας στους πέντε ψήφισε κόμμα που δεν έφτασε στο 3%, δηλαδή όχι μικρά αλλά πολύ μικρά κόμματα. «Λέμε ότι στην παρούσα συγκυρία είναι πολύ καλύτερο η ψήφος αυτή να πιάσει τόπο, να κατευθυνθεί στη ΝΔ που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και τη σοβαρότητα την επόμενη μέρα».

Σχολιάζοντας τα δύο κόμματα που βρίσκονται εκ δεξιών της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «θα ήταν καλό για την ποιότητα της δημοκρατίας μας να μείνουν εκτός Βουλής».

Για το θέμα της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον θεσμικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Στηλιτεύσαμε την επιλογή της κυβέρνησης να διορίσει την ηγεσία της Δικαιοσύνης ενώ είχε ομολογήσει πως δεν είχε πια τη λαϊκή νομιμοποίηση» πρόσθεσε και συνέχισε: «η επόμενη κυβέρνηση, εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, θα διορίσει άμεσα την ηγεσία της δικαιοσύνης και θα επιλεγούν άτομα "υπεράνω υποψίας" που θα μπορούν να εκτελέσουν στο ακέραιο τον κρίσιμο ρόλο τους, να αποκαταστήσουν το κύρος της δικαιοσύνης, το οποίο υπονόμευσε συστηματικά η κυβέρνηση».

Σχολιάζοντας την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να εμφανιστεί αύριο στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως κινήσεις που αλλάζουν τη στρατηγική ενός κόμματος 4-5 μέρες πριν τις εκλογές δείχνουν μάλλον πανικό και απελπισία. Χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την απόφαση του πρωθυπουργού και πρόσθεσε «ποτέ δεν κατάλαβα την εμμονή με τον τηλεοπτικό σας σταθμό, έχει πάντως εμπειρία στο να κάνει το όχι ναι».

Ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε πως στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνησή του θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο.