Ολυμπιακός: Εκτός από ευρωπαϊκή συνέχεια μέχρι Δεκέμβριο εξασφάλισε και πολλά έσοδα - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Ολυμπιακός: Εκτός από ευρωπαϊκή συνέχεια μέχρι Δεκέμβριο εξασφάλισε και πολλά έσοδα

featured image

Ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν, της οποίας επικράτησε με 4-0 στη ρεβάνς του β" προκριματικού γύρου του Champions League, για να εξασφαλίσει τόσο την πρόκρισή του στην επόμενη φάση όσο και την ευρωπαϊκή συνέχεια μέχρι τον Δεκέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα, τώρα οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να αντιμετωπίσουν την Μπασακσεχίρ και ασχέτως αποτελέσματος (πρόκρισης ή αποκλεισμού), η είσοδος στους ομίλους του Europa League είναι εξασφαλισμένη. Φυσικά, ο σύλλογος του Πειραιά στοχεύει να περάσει στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και από εκεί στους ομίλους τς, αλλά ακόμη και στο αρνητικό σενάριο, τα μακρυμάνικα ετοιμάζονται από τώρα.

Εκτός από το αγωνιστικό όφελος, η πρόκριση επί της Βικτόρια Πλζεν φέρνει και πολλά οικονομικά οφέλη, καθώς ο Ολυμπιακός καρπώνεται ήδη κάτι παραπάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδα από τα εισιτήρια των τουλάχιστον τεσσάρων εντός έδρας αγώνων.

Με την είσοδο στους ομίλους του Europa θα εισπράξει 3 εκατ. ευρώ, λαμβάνοντας ως μπόνους άλλα 2,85 εκατομμύρια λόγω του υψηλού ranking του στη βαθμολογία της UEFA. Παράλληλα, θα λάβει 1,5 εκατομμύρια ευρώ από το market pool, ποσό που ενδέχεται να αυξάνεται, εάν αποκλείονται οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στα προκριματικά του Europa League, δηλαδή η ΑΕΚ, ο Ατρόμητος και ο Άρης.

Πάντως, δεδομένα στόχος των Πειραιωτών είναι να εξασφαλίσουν ξανά θέση στους ομίλους του Champions League, που θα σηματοδοτούσε την ιδανική έναρξη της νεας σεζόν.