Γεραπετρίτης: Απρόσκοπτη η συνέχιση ελέγχων μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Γεραπετρίτης: Απρόσκοπτη η συνέχιση ελέγχων μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος

featured image

Ρητή διάταξη για την απρόσκοπτη συνέχιση των ελέγχων του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, προτίθεται να ενσωματώσει στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, όπως ανακοίνωσε μετά την ακρόαση φορέων στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

«Θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο ρητή διάταξη για τη συνέχιση των ελέγχων του ΣΟΕ και τη διαμόρφωση της νέας Αρχής ως καθολικού διαδόχου των περασμένων αρχών», ανέφερε για την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και πρόσθεσε: «Για το πόθεν έσχες θα φροντίσω να αποκαθαρθεί η διάταξη, αλλά δεν ασκεί καμία επιρροή στις γενικές διατάξεις περί πόθεν έσχες».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. η υπουργός ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι στο νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί στο τέλος της εβδομάδας στη Βουλή, θα περιληφθούν διατάξεις για τα ψηφιακά δεδομένα του κράτους.

«Υπάρχει ένα πρόγραμμα ψηφιοποίησης. Στο επόμενο νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί στο τέλος της εβδομάδας, περιλαμβάνονται διατάξεις, οι οποίες αναφέρονται ακριβώς στα ψηφιακά δεδομένα του κράτους, υπό την αίρεση βεβαίως της τήρησης αυστηρής νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία ακριβώς θα επιτρέψουν τις οριζόντιες δράσεις και θα περιορίσουν εξαιρετικά τη γραφειοκρατία», είπε ο κ. Γεραπετρίτης.