Παππάς: Η αναπτυξιακή στρατηγική δεν μπορεί να αφεθεί μόνο στον ιδιωτικό τομέα - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Παππάς: Η αναπτυξιακή στρατηγική δεν μπορεί να αφεθεί μόνο στον ιδιωτικό τομέα

featured image

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, στην ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης είπε ότι χώρες με ισχυρό κοινωνικό κράτος, ισχυρή δημόσια παρέμβαση και ισχυρά δημόσια δίκτυα είναι εκείνες που διαμορφώνουν ένα περιβάλλον όπου «οι μεγάλες επενδύσεις μπορούν και πρέπει να γίνονται»

Επισήμανε ότι από την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, «δεν καταλάβαμε ποιά είναι η αναπτυξιακή στρατηγική» και αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι η ΝΔ δεν μπορεί να λέει ότι παρέλαβε «καμένη γη».

Είπε ότι η αναπτυξιακή στρατηγική δεν μπορεί να αφεθεί μόνο στον ιδιωτικό τομέα «ο οποίος φροντίζει να εξυπηρετήσει μόνο τα δικά του συμφέροντα» και υπογράμμισε ότι «η ισχυρή δημόσια παρέμβαση, ο σοβαρός και απαραίτητος προσανατολισμός για την ανάπτυξη είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να είναι αυτή βιώσιμη και δίκαιη και όχι μια ανάπτυξη όπως τα προηγούμενα χρόνια που απλώς θέτει τις βάσεις για τις επόμενες κρίσεις».

«Η αποτίμηση του παρελθόντος θα είναι στα πολιτικά επίδικα και για το πρόσφατο αλλά και για το πιο μακρινό παρελθόν, και θα περίμενα αν υπάρχουν δηλώσεις του τύπου ότι "οι αντιστασιακοί στη χούντα ήταν ψυχικά ασθενείς" κάποιος αυτά τα στελέχη όταν εκστομίζουν τέτοιες ακρότητες να τα συνετίζει και να τα μαζεύει» πρόσθεσε ο Ν. Παππάς σημειώνοντας «στην Κατοχή είχαμε δοσίλογους και αντιστασιακούς, στη Χούντα είχαμε χουντικούς και αντιστασιακούς, δεν ήμασταν μόνο εμείς αντιστασιακοί υπήρχαν και άνθρωποι από την κεντροδεξιά παράταξη που αντιστάθηκαν στη χούντα και ευτυχώς είδαμε κάποιους από αυτούς "να τραβάνε το αυτί". Θα περιμέναμε από την ηγεσία της ΝΔ κάτι τέτοιο».

Ο Ν. Παππάς είπε ότι η περίοδος που θα ζήσουμε «θα έχει χαρακτηριστικά εφαρμογής πολιτικών που θα αυξήσουν τις κοινωνικές ανισότητες και ένα πολιτικό συμπλήρωμα που είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία μας» και «οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις θα βρεθούν μπροστά στην υποχρέωση να συντονίσουν τις δυνάμεις τους και σε αυτή την υποχρέωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρωτοπόρος από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της πιο ισχυρής δύναμης του προοδευτικού τόξου».