Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα μετρηθούμε με τους αντιπάλους μας αλλά με τις πολιτικές μας προκλήσεις - Kamarini.com

Breaking

Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα μετρηθούμε με τους αντιπάλους μας αλλά με τις πολιτικές μας προκλήσεις

featured image

Την εναρκτήρια ομιλία κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, έκανε ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης Αρχικά ανέφερε: Δεν σας κρύβω ότι είναι μία ιδιαίτερη στιγμή. Παίρνω το λόγο με την ελπίδα να κάνω μία νέα αρχή. Έκλεισαν μία 4ετια πολιτικής και ηθικής κρίσης. Άνοιξε νέο παράθυρο για τους Έλληνες πολίτες να δουν το μέλλον με αισιοδοξία».

Και συνέχισε: «Παίρνω σήμερα το λόγο με την ελπίδα να κάνω μία νέα αρχή στην πολιτική μας ζωή. Η λαϊκή εντολή υπήρξε σαφής και πεντακάθαρη. Είναι καιρός η Ελλάδα να πάει μπροστά. Θα τιμήσουμε στο ακέραιο την εντολή αυτή».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ό,τι είπαμε θα το κάνουμε. Γιατί το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει. Διαρκής στόχος μας η ανάπτυξη. Τη “νέα κανονικότητα” την εννοούμε ως πρόοδο. Δεν θα μετρηθούμε με τους αντιπάλους μας αλλά με τις πολιτικές μας προκλήσεις. Η κοινωνία θέλει να δει αποτελέσματα. Στόχος μας η ανάπτυξη, πολλές και καλές δουλειές και η αναγέννηση της μεσαίας τάξης. Να δικαιώσω τους πολλούς που μας εμπιστεύτηκαν αλλά και να πείσουμε όσους είναι επιφυλακτικοί απέναντί μας. Το βάρος της ευθύνης είναι μεγάλο.

«Μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες η κυβερνηση έδωσε δείγματα γραφής»

Ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Ο νέος πατριωτισμός είναι η σημαία της Ελλάδας του 21ου αιώνα. Ένα ρεύμα προόδου που θα προτάσσει την ενότητα. Που θα κοιτά λιγότερο αριστερά ή δεξιά και περισσότερο μπροστά. Γιατί οι Έλληνες θέλουν μια κυβέρνηση που θα αποδείξει στην πράξη ότι η Ελλάδα μπορεί».

«Αποστολή μας είναι να συνδέσουμε τους μισθούς με την ανάπτυξη - ώστε να έχουν όλοι μερίδιο στην ευημερία. Να δώσουμε ευκαιρίες στους νέους μέσω μιας Παιδείας που θα πάψει να παράγει ανέργους. Να βάλουμε τάξη και κανόνες στην αγορά εργασίας και να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους. Να πολεμήσουμε το φόβο μέσα από μια αποτελεσματική πολιτική ασφάλειας. Να προσφέρουμε καλή δημόσια Υγεία ιδιαίτερα σε αυτούς που τη χρειάζονται περισσότερο».

Ενώ τόνισε ότι «στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα, πραγματικά δεν ξέρω τι ιδεολογικό πρόσημο θα έβαζε κανείς. Εγώ θα την αποκαλούσα πολιτική του μέτρου, της λογικής και του αποτελέσματος. Γι" αυτό και, στο εξής, ο κυβερνητικός λόγος θα είναι λιτός και αληθινός. Θα αποφεύγει τα πολλά επίθετα, επιμένοντας στα ουσιαστικά. Και από τον μέλλοντα χρόνο, θα προτιμά τον ενεστώτα. Τον ενεστώτα της δράσης και του αποτελέσματος».