Η φορολόγηση τσικουδιάς και τσίπουρου στο επίκεντρο συνάντησης υπό τον Βεσυρόπουλο - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Η φορολόγηση τσικουδιάς και τσίπουρου στο επίκεντρο συνάντησης υπό τον Βεσυρόπουλο

featured image

Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Φορολογική Πολιτική και τη Δημόσια Περιουσία, Απόστολο Βεσυρόπουλο, πραγματοποίησαν σήμερα οι αποσταγματοποιοί στο Ηράκλειο, με θέμα την φορολόγηση της τσικουδιάς και του τσίπουρου.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υφυπουργού Αθλητισμού και βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, συμμετείχαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, Κώστας Σκρέκας, ο δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας, εκπρόσωποι των Συλλόγων Αποσταγματοποιών Ηρακλείου, Λασιθίου και Τυρνάβου, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αμβυκούχων Αμπελουργών Ελλάδος, βουλευτές και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που επιβάλλει εξίσωση φόρου της τσικουδιάς και του τσίπουρου με όλα τα αλκοολούχα. Επίσης, συζητήθηκαν οι άμεσες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να δοθεί η απαραίτητη πίστωση χρόνου για την προσαρμογή προς την απόφαση.

Ακολούθως, όλες οι πλευρές συμφώνησαν σε συνέχιση της συνεργασίας το επόμενο διάστημα, προκειμένου να εξευρεθούν ρεαλιστικές λύσεις για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των παραδοσιακών αποσταγματοποιών και να προστατευθεί ο εγχώριος κλάδος της παραδοσιακής αποσταγματοποιίας.