Συνάντηση Διαματάρη με τον πρόεδρο της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Συνάντηση Διαματάρη με τον πρόεδρο της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών

featured image

Το έργο της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών εξήρε κατά τη συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών με εκπροσώπους της, ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης. Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, Νικόλαο Ουζούνογλου και τον γενικό γραμματέα, Νικόλαο Αναγνωστόπουλο, ο υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της πολιτείας για τους απανταχού ομογενείς και τόνισε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνδράμει στην αντιμετώπιση των θεμάτων που απασχολούν την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης.

Ο κ. Ουζούνογλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ενημέρωσε τον κ. Διαματάρη για τους σκοπούς της ομοσπονδίας, βασικότερος μεταξύ των οποίων είναι η ενίσχυση των δεσμών των Κωνσταντινουπολιτών της Διασποράς με τους ομογενείς στην Κωνσταντινούπολη. Οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας αναφέρθηκαν, επίσης, όπως γίνεται γνωστό, στα θέματα που απασχολούν σήμερα τους ομογενείς στην Κωνσταντινούπολη, όπως το δημογραφικό, η διαχείριση της κοινοτικής περιουσίας και η ομογενειακή παιδεία.

Η ομοσπονδία αποτελεί την παγκόσμια ένωση των Κωνσταντινουπολιτών, με σωματεία στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.