Στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας ορκίστηκε περιφερειάρχης ο Κ. Αγοραστός - Kamarini.com

Breaking

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας ορκίστηκε περιφερειάρχης ο Κ. Αγοραστός

featured image

Στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας ορκίστηκε με κάθε επισημότητα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και το νέο περιφερειακό συμβούλιο της Θεσσαλίας.

Ο κ. Αγοραστός στην ομιλία του χαρακτήρισε την περιφέρεια Θεσσαλία, «πρότυπο στην Ελλάδα και την Ευρώπη, με βαθύ αποτύπωμα», υποστηρίζοντας ότι «αν γυρίσουμε 10 χρόνια πίσω, θα δούμε ότι η Θεσσαλία μεταμορφώθηκε σε μια σύγχρονη και ασφαλή περιφέρεια, που νοιάζεται για εκείνους που έχουν λιγότερα, που δημιουργεί θέσεις εργασίας, την πιο πράσινη περιφέρεια της χώρας, με έντονη αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα, με το μεγαλύτερο έργο κλιματικής αλλαγής, την Κάρλα, με 15 ευρωπαϊκά και εθνικά βραβεία».

Αναφερόμενος στα σχέδια του επόμενου διαστήματος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας είπε ότι οι προτεραιότητες του είναι «η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η υγεία, μια οικονομία που δουλεύει για τον άνθρωπο και δημιουργεί καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας». Επίσης σημείωσε πως προτεραιότητα του είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας να είναι «αξιοκρατική, καθαρή, δίκαιη που δίνει ίδιες ευκαιρίες σε όλους, χωρίς διακρίσεις και χωρίς αποκλεισμούς».

Αναφερόμενος στην νέα θητεία ο κ. Αγοραστός, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, είπε ότι «ξεκινάμε τη νέα θητεία με πίστη, με ελπίδα, επιμονή και υπομονή, με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, με όρεξη για δουλειά και δημιουργία», ενώ ευχήθηκε καλή θητεία στους νέους περιφερειακούς συμβούλους της Θεσσαλίας.

«Ως πολιτικός και ακόμη περισσότερο ως άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, όλα τα χρόνια, που στάθηκα δίπλα στον πολίτη, τον άνθρωπο, τον φίλο, έχω αντιληφθεί ότι τελικά αυτό που αφήνεις πίσω σου υπηρετώντας τα κοινά είναι αυτό που μένει στις ζωές των άλλων. Αυτή ήταν και παραμένει η επιδίωξή μου. Να υπηρετώ τον άνθρωπο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας να αφήνει μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο ένα θετικό αποτύπωμα στην καθημερινότητα όλων μας» είπε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ολοκληρώνοντας την ομιλία του.