Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την εξέλιξη των ερευνών σχετικά με τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την εξέλιξη των ερευνών σχετικά με τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ

featured image

Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τζιάρα, για την εξέλιξη των δικαστικών ερευνών που αφορούν τη δανειοδότηση πολιτικών κομμάτων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τραπεζικά ιδρύματα, κατέθεσαν 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας ταυτόχρονα να κατατεθούν στη Βουλή και τα σχετικά έγγραφα.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν να ενημερωθεί η Βουλή σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι υποθέσεις για τη δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ, αν έχει ολοκληρωθεί η προκαταρτική εξέτασή τους και έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις και σε ποιες πρωτοβουλίες θα προβεί, ώστε να υπάρξει ταχεία απονομή δικαιοσύνης.

Όπως τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΖΑ, από τις 23/1/2017 η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερεύνησε την υπόθεση και είχε διαπιστώσει παραβατικές συμπεριφορές για στελέχη κομμάτων, ΜΜΕ και τραπεζών, είχε παραδώσει το πόρισμά της στον τότε πρόεδρο της Βουλής, ενώ αντίγραφό του στάλθηκε και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σημειώνουν ακόμα ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης με έγγραφη απάντησή του σε ερώτηση 14 βουλευτών ανέφερε ότι είχε σχηματιστεί δικογραφία και διενεργούνταν προκαταρτικές εξετάσεις.

Τέλος, οι βουλευτές υπογραμμίζουν την ανάγκη ενημέρωσης, τόσο της Βουλής όσο και των πολιτών, «για ζητήματα που αποτελούν πυλώνες της Δημοκρατίας» και επισημαίνουν ότι «η ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνάς τους θα συμβάλει στην αποκατάσταση του αισθήματος εμπιστοσύνης των πολιτών και στην εύρυθμη, ταχεία και αξιόπιστη λειτουργία της Δικαιοσύνης».

Την ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Σωκράτη Φάμελλου, συνυπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι Νίκος Παππάς, Πάνος Σκουρλέτης, Αλέξης Χαρίτσης, Χριστόφορος Βερναδάκης, Θοδωρής Δρίτσας, Θεανώ Φωτίου, Κατερίνα Νοτοπούλου, Κατερίνα Παπανάτσιου Σπύρος Λάππας και Γιώργος Τσίπρας.