«Ο Μινωτής  ήταν πάντα κάτω από την Παξινού» - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

«Ο Μινωτής  ήταν πάντα κάτω από την Παξινού»

featured image

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, μίλησε στη κάμερα της εκπομπής «Ελένη» του Alpha και αναφέρθηκε και στη γιαγιά του, Κατίνα Παξινού αλλά και στον παππού και νονό του, Αλέξη Μινωτή.

Τι θυμάται από την γιαγιά του; «Θυμάμαι ότι ήταν μια γιαγιά κανονική, ήταν μια μεγάλη ηθοποιός και μια σπουδαία γιαγιά. Έμαθα πολλά από εκείνη. Ήταν ένας κυκλώνας. Ο κυκλώνας Κατίνα, ένα απίστευτο πλάσμα, όχι μόνο αυτού του κόσμου. Αλλά και αυτού του κόσμου. Ήταν πολύ γήινη και πολύ απογειωμένη ταυτόχρονα. Πολύ γιαγιά και πολύ μεγάλη ντίβα.

Εγώ την έλεγα Παξινού δεν την έλεγα γιαγιά. Της άρεσε να είναι στην κουζίνα και να μαγειρεύει. Το ταλέντο της ότι τόσο πολύ μεγάλο, ανάβλυζε από μέσα της τόσο που τη στιγμή που καθάριζε πατάτες μπορούσε να σου παίξει ότι πιο βαρύ και να σε κάνει να κλαις με μαύρο δάκρυ» είπε ο Αλέξανδρος Αντώνοπουλος.

Για τη σχέση της γιαγιάς του με το χρήμα, ο ηθοποιός ανέφερε: «Ήταν ένας άνθρωπος που δεν ήξερε τι θα πει χρήμα. Είχε βγάλει πολλά χρήματα στη ζωή της. Δεν μπορώ να πω ότι πέθανε απένταρη. Αλλά πάντως δεν πέθανε με τα χρήματα που θα όφειλε να έχει στην μπάντα. Συντηρούσε πολλά σπίτια. Το δικό μας, το δικό της, της αδερφής του Μινωτή. «Τα σκόρπαγε τα λεφτά της. Έπαιρνε ταξί από δω και πήγαινε στο Παρίσι με το ταξί και φιλοξενείτο και ο ταξιτζής σε πρώτης κατηγορίας ξενοδοχείο. Τέτοια έκανε άπειρα. Εκτός από γιαγιά δική μου ήταν και η μαμά του θιάσου. Δηλαδή το καμαρίνι της ήταν μπακάλικο το οποίο είχε μέσα ότι μπορείς να φανταστείς. Αυτά όλα κόστισαν. Όταν πέθανε, στο θέατρο Πάνθεον που ήταν η τελευταία παράσταση που πρωταγωνίστησε, είχε αφήσει στο μπαρ του θεάτρου ένα αστρονομικό ποσό χρέους 100.000 δρχ.»

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος αναφέρθηκε και στη σχέση με τον παππού και νονό του, Αλέξη Μινωτή: «Όσο ζούσε η Παξινού, ήταν με διακυμάνσεις καλή. Από το θάνατο της και μετά τα χαλάσαμε για τα λεφτά. Για τα κληρονομικά. Αυτά που γίνονται στις οικογένειες έγιναν και στη δική μας και αυτό του το χρεώνω και δεν του το ξεχρέωσα ποτέ. Δεν το έχω συγχωρήσει ακριβώς, το έχω ξεχάσει.  Αισθάνθηκα μεγάλη αδικία από μέρους του. Ήταν σα να με πέταξε από το σπίτι μου ο παππούς μου. Αυτό μου έκανε και ήταν συμπλεγματικός απέναντι στη γυναίκα του. Ήταν πάντα κάτω από την Παξινού. Εκείνη ήταν λαοφιλής πολύ, όταν έφυγε από τη ζωή έκλεισε η Αθήνα. Στον Μινωτή πήγε τρεις και ο κούκος. Δεν τον αγαπούσε ο κόσμος» πρόσθεσε ο ηθοποιός.