Παρέμβαση του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο για την εισβολή στη Συρία - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Παρέμβαση του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο για την εισβολή στη Συρία

featured image

Την εισβολή της Τουρκίας στο έδαφος της Συρίας καταδίκασε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με παρέμβαση της, στη σχετική συζήτηση, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην τοποθέτησή του ανέφερε συγκεκριμένα: «Καταδικάζουμε τη νέα, 3η κατά σειρά, εισβολή της ΝΑΤΟϊκής Τουρκίας, στρατηγικού εταίρου της ΕΕ, στο έδαφος της Συρίας, η οποία αντιμετωπίζει ήδη τις τραγικές συνέπειες του 8χρονου  πολέμου, στο πλαίσιο των σφοδρών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών».

«Οι ΗΠΑ άναψαν το πράσινο φως για την τουρκική επίθεση κατά του Συριακού λαού και του κουρδικού πληθυσμού της περιοχής και η εξέλιξη αυτή αποστομώνει την κυβέρνηση της ΝΔ και όσους στην Ελλάδα έστησαν πανηγυρισμούς για την δήθεν προστασία που θα παρέχουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα με την επικίνδυνη Συμφωνία για τις βάσεις  που υπογράφηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μ. Πομπέο στην Αθήνα» προσέθεσε ο Κ. Παπαδάκης.

«Η εμπλοκή της Ελλάδας και κάθε χώρας στους σχεδιασμούς  των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ  βάζουν σε μεγάλες περιπέτειες το λαό μας και τους άλλους λαούς κι αυτοί μπορούν να διδαχθούν από τις εξελίξεις, να δυναμώσουν την κοινή πάλη και να υπερασπιστούν τα συμφέροντα τους. Κάτω τα χέρια από τον Συριακό λαό» κατέληξε στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.