Θεσσαλονίκη: Υποδοχή νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ με μπουφέ, κρασί και Έφη Αχτσιόγλου - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Θεσσαλονίκη: Υποδοχή νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ με μπουφέ, κρασί και Έφη Αχτσιόγλου

featured image

«Έχουμε ένα μείγμα σκληρής νεοφιλελεύθερης δεξιάς πολιτικής από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία πρέπει να ασκήσουμε μια μαχητική αντιπολίτευση», τόνισε η πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου και έκανε λόγο για «μια καμπάνια για τη νέα εποχή του ΣΥΡΙΖΑ», μιλώντας σε εκδήλωση υποδοχής νέων μελών του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία των ΝΕ της Α΄και Β΄ εκλογικής περιφέρειας.

«Έχουμε από την πλευρά της Ν.Δ την οργάνωση ενός απολυταρχικού, αυταρχικού δεξιού κράτους, το οποίο προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να το ενδύσει με χαρακτηριστικά αντικειμενικότητας ή μη ιδεολογικά, αλλά στην πραγματικότητα είναι καθαρά ιδεολογικά, νεοφιλελεύθερα και αυταρχικά», δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου.

Για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε ότι «έχει οργανώσει και τις δομές και τους θεσμούς του κράτους με τον τρόπο που να υπηρετούν απολύτως τη δική του πολιτική, φτιάχνοντας μια υγειονομική ζώνη και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπου πια δεν μπορεί να ακουστεί καμιά άλλη θέση στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης».

Πρόσθεσε πως την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εφαρμόζει μια «εξαιρετικά επιθετική πολιτική για τους εργαζόμενους».

Σχετικά με την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ για την εγγραφή νέων μελών, είπε πως «είναι μια καμπάνια επαφής με τον κόσμο, μια πορεία αμοιβαίας εμπιστοσύνης» και σημείωσε: Οι πολίτες εμπιστεύτηκαν πολλές φορές τον ΣΥΡΙΖΑ, εναπόθεσαν πολλές φορές τις αγωνίες τους, τις προσδοκίες και τις προοδευτικές τους ανησυχίες στον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα ήρθε η ώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ να εμπιστευτεί αυτούς τους πολίτες.

Είναι μια πορεία κοινή, με σκοπό να διαμορφώσουμε και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι μια μονόδρομη πορεία που ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς εκφωνεί τις θέσεις του προς τους πολίτες. Κυρίως έχει ως σκοπό να συνδιαμορφώσει και τις θέσεις του με τους πολίτες, μια πορεία από την οποία θα ωριμάσουμε από κοινού. Θα ωριμάσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι πολίτες οι οποίοι θα αναλάβουν με αυτό τον τρόπο και την ευθύνη διαμόρφωσης ενός πολιτικού προγράμματος, που θα διεκδικεί την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου από την επόμενη μέρα".

Η κ. Αχτσιόγλου παρατήρησε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος «επιμόλυνσης» του ΣΥΡΙΖΑ από το άνοιγμα του στην κοινωνία, γιατί, όπως υπογράμμισε, «αριστερό είναι το μαζικό κόμμα».

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ο Χάρης Τσιόκας, μέλος του διευρυμένου οργανωτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος επισήμανε πως «ο απολογισμός των πρώτων εκατό ημερών από τη διακυβέρνηση της ΝΔ, δείχνει ότι είναι σε εξέλιξη ένα σχέδιο διακυβέρνησης για τους λίγους» και συμπλήρωσε: «Αυτό επιβάλλει σε όλους εμάς που συγκροτούμε τις δυνάμεις της πληθυντικής Αριστεράς (σοσιαλιστές, αριστεροί, οικολόγοι) να συμπαραταχθούμε σε έναν ενιαίο πολιτικό φορέα, προκειμένου με ένα καινούριο σχέδιο πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας, να δείξουμε ότι η προοδευτική διακυβέρνηση είναι η λύση που ευνοεί την πραγματική οικονομία, τους πολίτες και την κοινωνική συνοχή».

Αναφερόμενος στον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσιόκας τόνισε πως «το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα αποτυπώνει ακριβώς αυτό που εκπέμπουμε και σήμερα» και πρόσθεσε: «Πρέπει η υπόθεση της μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να γίνει υπόθεση του 32% που έκανε την επιλογή να ταυτίσει αυτή τη δύναμη με την προοδευτική παράταξη. Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να αναπτυχθεί η οργάνωση παντού, σε κάθε κοινωνικό χώρο, σε κάθε εργασιακό χώρο, προκειμένου να αποτραπούν τα σχέδια της μονοπώλησης της μονομερούς ενημέρωσης».

Την εκδήλωση άνοιξε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Δουίτσης, ενώ παραβρέθηκαν οι βουλευτές Σωκράτης Φάμελλος, Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννης Αμανατίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Κυριακή Μάλαμα και αρκετά νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε ένα πιο χαλαρό πρόγραμμα, καθώς έξω από την αίθουσα του δημαρχείου όπου έγινε η εκδήλωση, είχε στηθεί μπουφές με την ευκαιρία του καλωσορίσματος των νέων μελών, και οι συμμετέχοντες σχημάτισαν «πηγαδάκια», συζητώντας για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και πίνοντας και ένα ποτήρι κρασί.