Βορίδης για Κυμπουρόπουλο: Είτε δεν γνωρίζει τις δηλώσεις μου, είτε η δική του είναι εσφαλμένη - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Βορίδης για Κυμπουρόπουλο: Είτε δεν γνωρίζει τις δηλώσεις μου, είτε η δική του είναι εσφαλμένη

featured image

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ξέσπασε χθες με αφορμή την παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια αλά Monty Python την 28η Οκτωβρίου.

«Δεν είναι δύο (χρονών). Είναι δεκαέξι. Με ένα παιδί που είναι δεκαέξι χρονών μιλάς κανονικά. Συνομιλείς… Δεν είναι ανάπηρο. Στα δεκαεπτά ψηφίζουν. Δεν είναι ένα παιδί που δεν έχει κατανόηση. Δεν είναι παιδιά που έχουν κάποιου είδους πάθηση» είχε πει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Αμέσως ήρθε η αντίδραση του ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:

«Στη χώρα μας, τα ανάπηρα άτομα υφίστανται ήδη σε πολλές περιπτώσεις τον αποκλεισμό, και αντιμετωπίζουν πλήθος από στερεότυπα. Δεν χρειάζονται και τις απαράδεκτες δηλώσεις πολιτικών, για να τους κάνουν δυσχερέστερη την καθημερινότητα».

Αργά το βράδυ ο κ. Βορίδης έκανε ανάρτηση στο Facebook κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεών του και σήμερα μίλησε για το ίδιο θέμα στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Όπως διευκρίνισε αυτό που είπε σχολιάζοντας το περιστατικό είναι ότι τα κορίτσια που παρέλασαν με αυτό τον τρόπο, δεν είναι «ούτε μωρά, ούτε ανάπηρα», εννοώντας ότι δεν έχουν νοητική αναπηρία, άρα δεν μπορεί να τους καταλογιστεί μειωμένη ευθύνη για την πράξη τους.

Όπως συμπλήρωσε, αυτό ήταν πασιφανές κι έτσι ακόμη και αυτή η διευκρίνιση του είναι περιττή αλλά αναγκάζεται να την κάνει για να αποκρούσει την διαστρέβλωση των απόψεων του από τον κ. Χαρίτση.

Ερωτηθεί για την αντίδραση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου, απάντησε ότι είτε δεν έχει λάβει γνώση των ακριβών δηλώσεων μου, είτε η δήλωση του είναι εσφαλμένη.