Παπανώτας για την παρέλαση α λα Monty Python: Δεν ξέρουν την αριστερή διανόηση - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Παπανώτας για την παρέλαση α λα Monty Python: Δεν ξέρουν την αριστερή διανόηση

featured image

Σάλος έχει προκληθεί με τα 10 κορίτσια που παρέλασαν με βήμα Monty Python στη Νέα Φιλαδέλφεια κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Το θέμα όπως ήταν αναμενόμενο, αναφέρθηκε και στο πάνελ της εκπομπής «Μεσημέρι με τον Λιάγκα» και η συζήτηση «άναψε» ανάμεσα στον παρουσιαστή της εκπομπής του ΣΚΑΪ, Γιώργο Λιάγκα και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Παπανώτα.

Γ.Λ.: Συνέκριναν τα κορίτσια με τους Monty Python. Ένα κωμικό γκρουπάκι στην Βρετανία.

Δ.Π.: Οι Βρετανοί βγήκαν σε έναν δρόμο του Λονδίνου και τα έκαναν. Δεν πήγαν στην παρέλαση με την βασιλική άμαξα να τα κάνουν εκεί, αν είχαν την μαγκιά…

Γ.Λ.: Οι λέξεις γελοία υποκείμενα, αξιολύπητες γυναίκες, γκρουπούσκουλα, καλοκόριτσα δεν είναι ακραίοι χαρακτηρισμοί για κάποια παιδιά που ήθελαν να σατιρίσουν ουσιαστικά αυτή τη στρατιωτικοποίηση μιας μαθητικής παρέλασης; Τα παιδιά αυτά ενσυνείδητα, όχι για χαβαλέ, είναι ένα γκρουπ με μια αριστερή προφανώς συνείδηση…

Δ.Π.: Είναι όλη η ελληνική κοινωνία μπερδεμένη, όπως όσοι κρίνουν αυτά τα κορίτσια. Στον υπαρκτό σοσιαλισμό ξέρω παρελάσεις, όχι με στρατιωτική πειθαρχία. Έβγαιναν στην κόκκινη πλατεία δέκα γελοίοι να κάνουν «ουου»; Στον υπαρκτό σοσιαλισμό υπήρχαν ανοικτά σύνορα;

Γ.Λ.: Δεν είναι μπερδεμένα τα παιδιά. Λένε ξεκάθαρα πως, «εμείς προσπαθήσαμε ουσιαστικά να αποδομήσουμε με αυτό το δρώμενο – σαν στρατιωτάκια ακούνητα – τους πολέμους, τους βομβαρδισμούς και τις επεμβάσεις. Ήταν μια καλλιτεχνική αντίδραση, κάτι σαν παιχνίδι». Σε πολλές σοβαρές παγκόσμιες εκδηλώσεις έμπαιναν μέσα αυτές οι γυμνόστηθες Ρωσίδες και πετούσαν μπογιές και ξεφτίλιζαν σοβαρούς θεσμούς. Ο διαδηλωτής, παιδιά, έχει μια αντίδραση. Δεν ξεφτίλισαν, όμως, την σημαία αυτά τα παιδιά.

Δ.Π.: Αυτά τα υποτίθεται αριστερά παιδιά δεν ξέρουν την αριστερή διανόηση. Τον πόλεμο της Ελλάδας εναντίον του φασισμού. Αν σε μία παρέλαση έπρεπε να συμμετέχουν αυτά τα παιδιά, σύμφωνα με την ιδεολογία τους, θα έπρεπε να είναι αυτή!

Γ.Λ.: Θίγουν και άλλα θέματα, Δημήτρη!

Δ.Π.: Ναι, Monty Python! Στην Ελλάδα που γέννησε την φιλοσοφία θα μου φέρεις την αγγλική φιλοσοφία του 1990;

Γ.Λ.: Ε, αυτό τους ήρθε ρε παιδί μου τώρα. Εγώ, συγνώμη, δεν είμαι υπέρ των παιδιών όμως αντιλαμβάνομαι και δίνω άλλοθι χωρίς να τους δείχνω με το δάχτυλο. Όπως έκανε ο Βούρος ή ο Μπογδάνος. Είναι ακραίοι χαρακτηρισμοί. Για μένα είναι, ναι, μια λάθος ενέργεια με σωστούς όμως προβληματισμούς.

Δ.Π.: Άμα τους πιάσεις έτσι και τους στύψεις, στάζουν Ίντερνετ. Θα μας μάθουν οι Άγγλοι εμάς φιλοσοφία; Η ελευθερία του καθενός και δεν το ξέρουν, δυστυχώς, οι νέοι άνθρωποι σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του διπλανού σου.

Γ.Λ.: Δώστε ένα άλλοθι στους νέους ανθρώπους να ακούσουμε και τη δική τους άποψη! Αυτό μας είπαν! Επέλεξαν λάθος γήπεδο για να παίξουν μπάλα. Μην τα στοχοποιούμε και μην τα πυροβολήσουμε.

Δ.Π.: Ας μας την ανεβάσουν, λοιπόν, την άποψη στο Ίντερνετ. Δεν μπορείς να προσβάλλεις τον άλλον που αισθάνεται κάτι και να εισβάλλεις σε μια εκδήλωση.