Παναθηναϊκός: Ο Πιτίνο τόλμησε και το δίδυμο Φριντέτ-Ράις πυροβολούσαν - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Παναθηναϊκός: Ο Πιτίνο τόλμησε και το δίδυμο Φριντέτ-Ράις πυροβολούσαν

featured image

Σίγουρα οι Τζίμερ Φριντέτ και Ταϊρίς Ράις δεν είναι και τα πρώτα ύψη. Ο μεν Φριντέτ βλέπει τον κόσμο από τα 187 εκατοστά, ο δε Ράις είναι δύο πόντους πιο κοντός. Αν μη τι άλλο είναι δύσκολο για κάποιον προπονητή να «ρισκάρει» να τους βάλει στην ίδια πεντάδα και αυτό διότι δεν θα μπορεί να «ταιριάξει» τα «ματσαρίσματα» απέναντι σε (σαφώς και) πιο ψηλά γκαρντ.

Παρόλα αυτά ο Ρικ Πιτίνο το τόλμησε και εν μέρει δικαιώθηκε. Γιατί εν μέρει; Απλούστατα δεν του βγήκε σε πρώτη φάση το εν λόγω σχήμα ωστόσο εκείνος ούτε πτοήθηκε, ούτε απογοητεύτηκε. Εμπιστεύτηκε και πάλι την κοινή τους συνύπαρξη στο παρκέ από το 28:33 που επέστρεψε ο Φριντέτ στο παρκέ, μέχρι το 34:34 που αποσύρθηκε ο Ράις. Σε αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» μία και καλή με την υπόθεση της νίκης, μετατρέποντας το +15 (66-51) που ήταν σε εκείνο το σημείο σε +24 (85-61).

Αμυντικά αυτό που προσπάθησαν να κάνουν ήταν να βγαίνουν πρώτοι στη μπάλα, να «ξοδεύουν» φάουλ και να μην αφήνουν εύκολο καλάθι και να προσπαθούν να κόψουν κάθε πάσα των Βάσκων βάζοντας χέρια για τα αγαπημένα deflections του Πιτίνο.

Στην αναμέτρηση με τη Μπασκόνια, οι δύο παίκτες βρέθηκαν για επτά λεπτά μαζί στο παρκέ, την ώρα που σε όλα τα προηγούμενα ματς της EuroLeague είχαν μετρήσει 13:50 μόλις λεπτά στο σύνολο στην ίδια πεντάδα! Και μάλιστα με το +/- να ήταν στο +3. Όπως +3 ήταν και απέναντι στους Βάσκους το οποίο θα μπορούσε να ήταν αρκετά πιο μεγάλο αν στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαν... χάσει κάπως την συγκέντρωσή τους. Όχι μόνο εκείνοι, αλλά συνολικά η ομάδα.

Μάλιστα απέναντι στην ισπανική ομάδα ήταν οι πιο... συνεπείς σουτέρ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Συγκεκριμένα είχαν 7/10 τρίποντα στο σύνολο (4/5 ο Φριντέτ και 3/5 ο Ράις) ενώ το ποσοστό τους ξεπερνάει το 40% στη φετινή EuroLeague. Ο Τζίμερ Φριντέτ σουτάρει με 41,3% (19/46) ενώ ο Ταϊρίς Ράις με 45,2% (14/31). Συνολικά έχουν 33/77 τρίποντα, όπερ και σημαίνει ποσοστό που «αγγίζει» το 43%! Όπως αποδεικνύεται, με το κατάλληλο «καμουφλάζ» από τον πάγκο θα μπορούσαν να περάσουν περισσότερα λεπτά συμμετοχής μαζί στο παρκέ, ειδικά τις στιγμές που ο Νικ Καλάθης παίρνει ανάσες στον πάγκο της ομάδας.

Πηγή: gazzetta.gr