Λίβερπουλ: Οι ανατροπές που δεν της επιτρέπουν να το... πιστέψει - Kamarini.com

Breaking

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Λίβερπουλ: Οι ανατροπές που δεν της επιτρέπουν να το... πιστέψει

featured image

Τα προκριματικά του EURO ολοκληρώθηκαν και από Παρασκευή ξεκινάει η επιστροφή στην... κανονικότητα. Αυτό για την Αγγλία σημαίνει ότι άπαντες θα ασχοληθούν με το τι θα κάνει η Λίβερπουλ, που το Σάββατο (17:00) επισκέπτεται την Κρίσταλ Πάλας. Οι Reds πραγματοποιούν απίθανο ξεκίνημα, μετρώντας 11 νίκες σε 12 αγωνιστικές και οκτώ βαθμούς απόσταση από τη 2η Λέστερ, Τσέλσι και εννέα από την πιο επικίνδυνη διώκτριά τους, Μάντσεστερ Σίτι.

Ειδικά την προηγούμενη αγωνιστική με το εμφατικό 3-1 επί των Πολιτών, οι περισσότεροι οπαδοί τους άρχισαν να μπαίνουν για τα καλά σε ρυθμό τίτλου. Αυτό δηλαδή που προσμένουν εδώ και 30 χρόνια. Ωστόσο, ακόμα και το ίδιο το επίσημο site της Premier League, έσπευσε να εξηγήσει ότι οι οκτώ βαθμοί δεν είναι επαρκής διαφορά, ώστε να πανηγυρίζει κανείς από Νοέμβρη μήνα. Ενδεικτικό είναι ότι τουλάχιστον σε επίπεδο Premier League, αυτό ή και μεγαλύτερο ακόμα προβάδισμα έχει ανατραπεί σε τέσσερις περιπτώσεις...

2018-"19

Η τωρινή ομάδα της Λίβερπουλ και ο Γιούργκεν Κλοπ δεν μπορούν να επαναπαυτούν. Το κακό άλλωστε τους βρήκε ακριβώς πέρσι. Ηταν Δεκέμβριος όταν πήραν διαφορά 10 βαθμών από τη Σίτι, αλλά στο φινάλε πανηγύρισαν ο Πεπ και οι παίκτες του. Η Λίβερπουλ πάλεψε μέχρι την τελευταία αγωνιστική, έκανε όλα τα ρεκόρ που μπορούσε, έφτασε τους 97 βαθμούς, μα η Σίτι έκανε το δικό της θαύμα με τους 98.

2011-"12

Και πάλι η Σίτι ήταν που χάλασε τα σχέδια της επίδοξης πρωταθλήτριας. Εκείνη τη φορά μάλιστα το έκανε κόντρα στη συμπολίτισσα. Και το φοβερό ήταν ότι κάλυψε διαφορά οκτώ βαθμών που είχε δημιουργηθεί σχετικά αργά, δηλαδή τον Απρίλιο. Εκείνο το φινάλε της σεζόν υπήρξε επικό. Το γκολ του Αγουέρο στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων κόντρα στην ΚΠΡ σόκαρε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι δύο ομάδες της πόλης ισοβάθμησαν στους 89 βαθμούς, αλλά οι Γαλάζιοι είχαν καλύτερη διαφορά γκολ.

1997-"98

Ήταν η εποχή που ξεκινούσαν οι μεγάλες μάχες μεταξύ Αλεξ Φέργκιουσον και Αρσέν Βενγκέρ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε φτάσει τον Μάρτιο να προηγείται 11 βαθμών της Αρσεναλ και ο τίτλος έμοιαζε να έχει κλειδώσει. Μόνο που οι Κόκκινοι Διάβολοι άρχισαν να χάνουν βαθμούς, ενώ οι Gunners έκαναν ένα εκπληκτικό 10x10 και έκοψαν το νήμα με έναν πόντο περισσότερο.

1995-"96

Τη χειρότερη εις βάρος της ανατροπή τη βίωσε η Νιούκαστλ. Με τον Αλαν Σίρερ σε τρομερή κατάσταση, είχε προηγηθεί 12 βαθμούς τον Γενάρη. Τελικά όχι μόνο δεν πήρε τον τίτλο, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με εκπληκτικό φίνις, κάλυψε τη διαφορά, της έριξε και τέσσερις βαθμούς.

Πηγή: gazzetta.gr