Μηταράκης: «Πολύ καλύτερο το 2020 για τους συνταξιούχους» - Kamarini.com

Breaking

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Μηταράκης: «Πολύ καλύτερο το 2020 για τους συνταξιούχους»

featured image

Πολύ καλύτερη χρονιά θα είναι το 2020 για τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Παράλληλα εξήγησε τους τέσσερις λόγους για τους οποίους θα υπάρξει αύξηση των εισοδημάτων τους από το νέο έτος.

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη η αύξηση των εισοδημάτων σε συνταξιούχους, μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες θα προέλθει από «την μείωση φόρων, την αύξηση του καθαρού μισθού μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών τον Ιούλιο του 2020, από την μείωση της έκτακτης εισφοράς, και από την αύξηση των νέων κατώτατων μισθών».

Επιπλέον, όπως ανέφερε, για τους συνταξιούχους το νέο ασφαλιστικό προβλέπει αυξήσεις συντάξεων για όσους έχουν πάνω από 30 με 35 χρόνια δουλειάς, κατάργηση του πλαφόν των 1.300 ευρώ στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης και την δημιουργία του μόνιμου μηχανισμού στήριξης των συνταξιούχων. «Συνολικά ο προϋπολογισμός του 2020 επενδύει 1 δισ. ευρώ επιπλέον στους συνταξιούχους και δείχνει έμπρακτα το κοινωνικό πρόσωπο της ΝΔ», επισήμανε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.


Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έκανε λόγο για έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων ώστε να μην εξαρτώνται κάθε χρόνο από το εάν θα υπάρχει πλεόνασμα. Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, θα ξέρουν πλέον ότι οι συντάξεις θα αναπροσαρμοστούν, θα ξεφύγουμε από τα χρόνια της κρίσης και θα μπούμε σε πιο δίκαιες συντάξεις με χαμηλότερες εισφορές. Μάλιστα, ανέφερε ότι το 2019 η επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης ήταν ιδιαίτερα σημαντική. «Αυξήσαμε το κοινωνικό μέρισμα στα 215 εκατ. ευρώ. Αυτό αγγίζει 1 εκατ. συμπολίτες μας, ενώ καταργήσαμε και το ηλικιακό όριο για τα ΑμΕΑ. Επίσης, το επίδομα θέρμανσης αυξάνεται μέχρι και 52% και αυτά τα χρήματα τα δίνουμε τώρα, μέσα στον χειμώνα. Όχι το καλοκαίρι», τόνισε.

Αναφερόμενος στο θέμα των διαβουλεύσεων για το νέο κατώτατο μισθό, ο κ. Μηταράκης επισήμανε ότι «τον Φεβρουάριο θα αρχίσει η διαδικασία για την διαμόρφωση του νέου κατώτατου μισθού.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου ο κ. Μηταράκης σημείωσε : «Θέλω να επισημάνω τρία σημεία. Πρώτον, είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στο Διεθνές Δίκαιο. Δεύτερον έχουμε μια πολύ ισχυρή στρατηγική θέση η οποία επιβεβαιώνεται τις τελευταίες ημέρες από όλες τις διεθνείς επαφές της χώρας και τρίτον είμαστε απόλυτα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε πρόκληση. Και στα νησιά και σε όλη την χώρα. Η διεθνής κοινότητα έχει κινητοποιηθεί, η Ελλάδα έχει εκφράσει την θέση της και το Διεθνές Δίκαιο είναι όντως με το μέρος μας και σας επισημαίνω ότι οι πρωτοβουλίες που παίρνει η χώρα μας για τον αγωγό «East Med» είναι μια σημαντική εξέλιξη που τονίζουν την γεωπολιτική θέση της χώρας μας».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ